Augustin Lazăr cere CSM verificarea Adinei Florea pentru abateri disciplinare în legătură cu dosarul TEL DRUM

Procurorul general Augustin Lazăr cere Consiliului Superior al Magistraturii să verifice posibile abateri disciplinare comise de procurorul şef adjunct al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, Adina Florea, referitor la solicitarea de transmitere a dosarului Tel Drum de la DNA.

1725 afișări
Imaginea articolului Augustin Lazăr cere CSM verificarea Adinei Florea pentru abateri disciplinare în legătură cu dosarul TEL DRUM

Augustin Lazăr cere CSM verificarea Adinei Florea pentru abateri disciplinare în legătură cu dosarul Tel Drum

„Am sesizat CSM cu constatările făcute cu ocazia soluţionării conflictului de competenţă", a precizat, pentru MEDIAFAX, Augustin Lazăr.

Pe 13 martie 2019, procurorul general anunţa că a decis că Direcţia Naţională Anticorupţie este structura competentă să instrumenteze dosarul Tel Drum. Potrivit acestuia, decizia a fost pronunţată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunţate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Şeful DNA, Călin Nistor, a sesizat procurorul general pentru ca acesta să decidă care parchet, dintre DNA şi Secţia de anchetă a magistraţilor, este competent să efectueze urmărirea penală în condiţiile în care Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie a solicitat de mai multe ori transmiterea dosarului. DNA şi a transmis o copie a dosarului către Secţia de anchetă.

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici