AVAS ar putea disponibiliza mai mult de o treime din personal

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea disponibiliza 150 de salariaţi, reprezentând peste o treime din totalul personalului, pentru ca instituţia să se încadreze în bugetul alocat pentru acest an, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele AVAS, Aurelian Popa.

27 afișări
Imaginea articolului AVAS ar putea disponibiliza mai mult de o treime din personal

AVAS ar putea disponibiliza mai mult de o treime din personal (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Reorganizarea numărului de posturi ar urma să fie operată printr-o hotărâre de guvern, a menţionat Popa.

Pe de altă parte, şeful AVAS a arătat că 160 din cei 422 de angajaţi au contestat un ordin al instituţiei, din 15 februarie, prin care le-au fost reduse salariile.

Popa a adăugat că se aşteaptă ca numărul contestaţiilor să crească în perioada următoare, în condiţiile în care mulţi angajaţi au intrat în concediu medical imediat după apariţia ordinului.

Preşedintele AVAS a mai spus că îi înţelege pe unii dintre angajaţi, cărora le va fi greu să se descurce în noile condiţii, însă vechile salarii nu mai puteau fi păstrate.

Premierul Emil Boc a declarat marţi că peste o sută de angajaţi ai AVAS au intrat în concediu medical, încercând astfel să scape de sub incidenţa Legii de salarizare unitară, prin care salariile individuale sunt reduse, de la 17.000 lei la 2.500 lei.

În replică, reprezentanţii salariaţilor AVAS susţin că afirmaţiile premierului privind salariile din instituţie sunt false şi le prejudiciază imaginea, valoarea remuneraţiilor lor fiind mult sub cea indicată de şeful Executivului, şi arată că drepturile salariale le-au fost diminuate de la 15 februarie cu 55-60%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici