Video Avertizare METEO, în vigoare: Cod GALBEN de furtuni, în toată ţara/ Oameni răniţi, peste 100 de copaci căzuţi, şi zeci de acoperişuri doborâte de vijelii/ Situaţia în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, o atenţionare cod galben de vijelii şi grindină, valabilă pentru toată ţara, aceasta expirând luni, la ora 22.00.

10259 afișări

Meteorologii avertizează că luni, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua în toată ţara.

Astfel, local şi temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Atenţionarea este valabilă până la ora 22.00.

Şase oameni răniţi, acoperişuri smulse şi maşini distruse, după vijelii în Mehedinţi, Olt şi Dolj

Un panou a căzut peste o maşină în care se aflau patru persoane, între care doi copii, peste alta a căzut un foişor din curte, iar un geam trântit de vânt s-a spart şi a rănit un om din Drobeta Turnu Severin, acestea fiind doar o parte a dezastrelor codului roşu, din Mehedinţi.



Reprezentanţii ISU Mehedinţi au anunţat că, în timpul nopţii de duminică spre luni, din cauza manifestărilor codului roşu de ploi şi vijelii, mai multe acoperişuri de bloc au fost luate de vânt şi mai mulţi copaci au căzut peste autoturisme.

„Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale acestea fiind transportate la UPU de către echipajele de Ambulanţă. În localitatea Şimian, pe Calea Hinovei, un panou a căzut peste un autoturism în care se aflau patru persoane (doi adulţi şi doi copii). După acordarea primului ajutor medical celor doi adulţi, care au suferit traumatisme, aceştia au fost transportaţi la spital. Cei doi copii nu au necesitat îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanţii ISU Mehedinţi.

Tot în localitatea Şimian, un foişor din lemn a căzut peste o persoană, iar în Drobeta Turnu Severin o persoană a avut nevoie de ajutor, după ce fereastra locuinţei în care se afla a fost spartă, în urma căderii unui panou.

În judeţul Olt zeci de copaci şi stâlpi au căzut şi au avariat mai multe maşini, din cauza rafalelor de vânt din noaptea de duminică spre luni, când a fost cod roşu de vijelii şi ploi.

Astfel, în Slatina, doi copaci au căzut peste două maşini parcate, iar pompierii au intervenit pentru a îndepărta crengi de copaci şi bucăţi de acoperiş, pentru a elimina riscurile producerii unor dezastre, pe mai multe străzi din oraş.

Probleme din cauza vijeliilor au fost şi în oraşul Caracal şi în comuna Morunglav, din cauza copacilor şi stâlpilor care au căzut peste maşini şi au blocat străzi.

În judeţul Dolj, pompierii au degajat 19 copaci căzuţi pe carosabil şi maşini în mai multe zone din Craiova, între care şi la Spitalul nr. 1 Craiova şi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.
Acoperişul unui bloc căzut a afectat o conductă de alimentare cu gaze naturale.

Probleme au fost şi în localităţile Filiaşi, Dăbuleni, Radovan, Moţăţei, Ghindeni, din cauza copacilor celor peste 20 de căzuţi pe carosabil.

În Mehedinţi, Olt şi Dolj, în timpul nopţii de duminică spre luni, meteorologii au emis cod roşu de ploi, vijelii şi grindină.

Copaci căzuţi pe carosabil, tencuială căzută şi o barieră smulsă după vijelia din Capitală

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au avut mai multe intervenţii, luni dimineaţă, după vijelia din Capitală. Mai mulţi copaci au căzut în zona Regiei, Crângaşi şi Mihai Bravu, iar, în Berceni, o barieră de parcare a fost smulsă din cauza vântului puternic.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au avut mai multe intervenţii la nivelul Capitalei: două în zona Regiei, în zonă fiind mai mulţi copaci căzuţi, una pe bulevardul Constructorilor, în Crângaşi, şi una în desfăşurare, la ora transmiterii ştirii, pe bulevardul Mihai Bravu, unde un copac căzut blochează prima bandă.

Potrivit reprezentanţilor ISU, a mai fost o sesizare care privea căderea unei tencuieli de pe un bloc în Militari, pe Şoseaua Virtuţii, iar, în Berceni, o barieră de parcare a fost smulsă din pricina vântului puternic.

Bucureştiul şi judeţul Ilfov s-au aflat, luni dimineaţă, sub atenţionare nowcasting cod portocaliu de vijelii şi grindină până la ora 02.45, iar în prezent toată ţara se află sub cod galben de furtuni.

Peste 100 de copaci căzuţi, zeci de acoperişuri doborâte de vijelie în 12 judeţe din ţară

În ultimele 24 de ore, meteorologii emis patru avertizări Cod Roşu şi nouă avertizări Cod Portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, în urma cărora 113 copaci au căzut, 36 de acoperişuri au fost doborâte. Localităţi din 12 judeţe au fost afectate de vijelii, cel mai mult, Mehedinţi, Olt şi Dolj.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), au fost transmise 12 alerte pentru populaţie prin sistemul Ro-Alert.

În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte probleme în 26 localităţi din 12 judeţe (Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Dolj, Giurgiu, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

„Din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel naţional au fost afectate 36 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi 113 de arbori şi 8 stâlpi de electricitate (pe carosabil, autoturisme sau imobile). Cele mai afectate au fost judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Teleorman”, arată IGSU.

Sursa citată mai arată că în urma manifestării fenomenelor severe, patru persoane din Mehedinţi au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital, în stare stabilă. Astfel, în localitatea Şimian, două persoane au suferit mai multe traumatisme după ce un panou a căzut peste autoturismul în care se aflau, iar o altă persoană a suferit leziuni în urmă căderii unui foişor din lemn. Şi în Drobeta Turnu Severin o persoana a avut nevoie de ajutor în urma dislocării de către vânt a unui panou publicitar.

La ora transmiterii acestei ştiri, nu mai au loc intervenţii pentru înlăturarea urmărilor generate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase.

Taguri:
meteorologi,
furtuni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici