Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, audiată de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a audiat-o, luni, pe avocata Maria Vasii, după ce aceasta a a făcut afirmaţii publice legate de moartea suspectă a unui judecător, care ar fi putut şti anumite lucruri despre desfăşurarea scrutinului.

589 afișări
Imaginea articolului Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, audiată de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, audiată de către Comisia de anchetă a alegerilor din 2009

În cadrul audierilor, Vasii a precizat că îşi asumă răspunderea pentru această declaraţie, ea menţionând că se referă la judecătorul Vasile Alicsandri, de la ÎCCJ, care a fost "implicat" în procesul electoral din 2009 şi care a decedat în 2012.

Ea a menţionat că nu consideră decesul judecătorului ca fiind o „moarte naturală”, în condiţiile în care acesta, deşi se simţea rău şi avea o afecţiune de prostată, avea planuri de viitor, inclusiv deschiderea unei case de avocatură împreună cu aceasta.

Vasii a conexat decesul lui Alexandri cu faptul că, imediat după decesul acestuia, judecătorul Hermina Iancu, persoană apropiată acestuia, şi-a dat demisia din magistratură.

Întrebată de membrii Comisiei ce ar fi putut să ştie acest judecător ca să i se dorească moartea, Vasii a spus că este vorba despre nişte numiri la nivelul BEC.

Vasii a mai spus că regretă că a „scăpat” în spaţiul public acea afirmaţie şi că s-ar putea să fi fost o percepţie subiectivă legată de acest deces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici