Avocatul care a comandat asasinarea soţiei sale, CONDAMNAT DEFINITIV la 25 de ani de închisoare

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, acuzat că a plătit un asasin pentru a-i ucide soţia, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 25 de ani de închisoare cu executare.

1239 afișări
Imaginea articolului Avocatul care a comandat asasinarea soţiei sale, CONDAMNAT DEFINITIV la 25 de ani de închisoare

Avocatul care a comandat asasinarea soţiei sale, CONDAMNAT DEFINITIV la 25 de ani de închisoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins ca nefondat recursul lui Victor Teodorescu şi au menţinut decizia din 27 februarie 2012 a Curţii de Apel Braşov prin care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

Instanţa supremă a dedus din pedeapsa aplicată lui Teodorescu durata reţinerii şi arestării preventive, respectiv de la 15 iunie 2011 la 18 martie 2013.

În 27 februarie 2012, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe avocatul braşovean Victor Teodorescu la 25 de ani de închisoare.

De asemenea, Curtea de Apel Braşov a decis atunci ca Erwin Victor Preşmereanu, asasinul plătit de avocatul braşovean, să plătească daune morale în valoare de 50.000 de euro fiicei lui Victor Teodorescu.

Decizia a fost contestată de Victor Teodorescu la instanţa supremă, care în 18 martie a dat o decizie definitivă în acest dosar.

Victor Teodorescu a fost judecat pentru instigare la omor calificat după ce, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, l-a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să-i ucidă soţia. Potrivit procurorilor, scopul crimei ar fi fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.

Violeta Teodorescu a fost omorâtă în 29 martie 2011, în locuinţa sa, cu 25 de lovituri, cu un cuţit şi cu un levier. În 14 iunie 2011 a fost începută urmărirea penală pe numele avocatului pentru instigare la omor calificat, iar în 16 iunie acesta a fost arestat preventiv.

Preşmereanu a fost prins în 2 aprilie 2011, apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În 21 septembrie 2011, Erwin Preşmereanu a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la 16 ani şi opt luni de închisoare pentru omor calificat, la care s-a adăugat un rest de pedeapsă anteriorară de doi ani de închisoare pentru alte infracţiuni.

Decizia Curţii de Apel Braşov a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie de Justiţie, care a menţinut sentinţa de condamnare, hotărârea instanţei supreme rămânând definitivă în 14 martie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici