BACALAUREAT 2013: Candidatul din Sibiu acuzat de fraudă nu reuşise să treacă de proba la română în 2011 şi 2012

Candidatul din Sibiu acuzat de cumpărare de influenţă la Bacalaureat a mai susţinut examenul în sesiunile din 2011 şi 2012, obţinând note peste cinci la Geografie şi Istorie, iar Limba şi literatura română este singura probă pe care nu a reuşit să o promoveze.

236 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013: Candidatul din Sibiu acuzat de fraudă nu reuşise să treacă de proba la română în 2011 şi 2012

BACALAUREAT 2013: Candidatul din Sibiu acuzat de fraudă nu reuşise să treacă de proba la română în 2011 şi 2012 (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Livia Creţulescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că elevul de la Colegiul "Independenţa" din municipiul Sibiu, acuzat de cumpărare de influenţă la Bacalaureat, provine din generaţiile anterioare de absolvenţi.

"Elevul respectiv nu a terminat clasa a XII-a în acest an, ci în generaţiile trecute. El a mai susţinut examenul de bacalaureat, proba de Limba şi literatura română fiind singura care îi mai lipsea pentru a promova examenul", a afirmat Livia Creţulescu.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii ISJ Sibiu, Toma-Ştefan Stancă a mai susţinut examenul de bacalaureat în 2011 şi 2012. În urma prezentărilor anterioare la examen, candidatul a obţinut notele 5.60 la Istorie şi 5.20 la Geografie, mai având de susţinut doar proba de Limba şi literatura română.

În legătură cu inspectorul şcolar Sorin Joantă, preşedinte al Comisiei zonale de bacalaureat numărul 300 din Sibiu, acuzat de trafic de influenţă, Livia Creţulescu a declarat că reprezentanţii ISJ Sibiu îi acordă prezumţia de nevinovăţie.

"Noi îl considerăm un coleg care şi-a făcut treaba cu responsabilitate. Până la definitivarea anchetei DNA, noi îi acordăm colegului nostru prezumţia de nevinovăţie", a spus Livia Creţulescu.

Ea a precizat însă că "echipa ISJ se dezice cu fermitate de astfel de practici şi are încredere că justiţia îşi va face datoria".

Potrivit Liviei Creţulescu, examenul de bacalaureat în judeţul Sibiu se va desfăşura, vineri, în condiţii normale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici