BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea în Prahova - 15,95 la sută

Promovabilitatea la sesiunea a doua a Bacalaureatului în judeţul Prahova este de 15,95 la sută, cu două procente mai mică decât în sesiunea de toamnă a anului trecut, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova afirmând că se aştepta la un astfel de procent având în vedere pregătirea candidaţilor.

429 afișări

La nivelul judeţului Prahova 15,95 la sută dintre candidaţii care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea a doua au promovat, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Gheorghe Borovină.

La examen s-au înscris 4.400 de candidaţi, însă s-au înregistrat foarte multe absenţe. Astfel, la prima probă, cea de Limba şi literatura română, au absentat 360 de candidaţi, la proba de Matematică nu au fost prezenţi 525 de candidaţi, iar la proba la alegere nu s-au prezentat 507 absolvenţi, a declarat şeful ISJ Prahova.

VEZI AICI REZULTATELE PE JUDEŢE

Profesorul Gheorghe Borovină a afirmat că se aştepta la un astfel de procent în ceea ce priveşte promovabilitatea, având în vedere pregătirea de care au dat dovadă candidaţii la prima sesiune a Bacalaureatului, promovabilitatea a fost sub 50 la sută.

"Am afirmat încă înainte de examen că, dacă promovabilitatea va fi de 20 la sută, vom fi fericiţi. Procentul de aproape 16 în ceea ce priveşte promovabilitatea în judeţul nostru era unul previzibil, având în vedere pregătirea candidaţilor", a spus Gheorghe Borovină.

În Prahova, zece candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

În sesiunea a doua a Bacalaureatului de anul trecut 18 la sută dintre candidaţi au promovat examenul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici