Bacalaureatul cu trei probe ar putea fi aplicat din acest an

Examenul de bacalaureat cu trei probe, din care Limba română va fi testul obligatoriu, iar celelalte vor fi stabilite în funcţie de profilul liceului, ar putea fi aplicat din acest an, a declarat, joi, primul ministru, precizând că o decizie în acest sens va fi luată în şedinţa de săptămâna vitoare.

40 afișări
Imaginea articolului Bacalaureatul cu trei probe ar putea fi aplicat din acest an

Bacalaureatul cu trei probe ar putea fi aplicat din acest an (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a precizat că noul sistem de bacalaureat este inclus în proiectul de lege privind educaţia naţională, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

"Bacalureatul se va desfăşura pe trei probe - una obligatorie, care este Limba română, şi două probe, una opţională şi una în funcţie de profilul liceului. Am discutat cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Antonescu, şi cred că această decizie de modificare a Bacalureatului ar trebui să o aplicăm începând chiar cu acest an şcolar", a spus Boc, la postul public de radio.

Potrivit premierului, o decizie în acest sens va fi luată în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, că are pregătită o ordonanţă privind bacalaureatul din anul şcolar 2009-2010, în cazul în care Codul educaţiei nu va fi adoptat în timp util, respectiv până în 15 septembrie.

"Codul educaţiei stabileşte propunerile noastre privind examenul de bacalaureat, dar trebuie să vedem că va deveni lege şi să vedem dacă mai este nevoie de un alt act normativ", a spus Andronescu.

Potrivit proiectului de ordonanţă, examenul de bacalaureat se va da în anul şcolar 2009-2010 aşa cum prevede Codul educaţiei, respectiv două probe orale în cursul anului şi trei probe scrise la sfârşitul clasei a XII-a.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri noaptea, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public.

Scrisoarea Guvernului privind asumarea răspunderii pe cele trei legi a sosit la Parlament, iar luni va avea loc o şedinţă a Birourilor Permanente reunite în care se va stabili calendarul asumării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici