Bacău: Un adolescent de 14 ani şi un cioban la care acesta muncea s-au înecat în Siret

Un adolescent de 14 ani şi un cioban la care acesta muncea pentru a strânge bani pentru rechizite s-au înecat în râul Siret, în zona comunei băcăuane Săuceşti, după ce băiatul a intrat în apă ca să se răcorească, însă a fost luat de curenţi, iar bărbatul a sărit în apă pentru a-l salva.

233 afișări
Imaginea articolului Bacău: Un adolescent de 14 ani şi un cioban la care acesta muncea s-au înecat în Siret

Bacău: Un adolescent de 14 ani şi un cioban la care acesta muncea s-au înecat în Siret (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, băiatul de 14 ani a intrat în râul Siret, pentru a se răcori, însă, la un moment dat, a fost luat de curenţi.

Ciobanul, în vârstă de 35 de ani, aflat pe mal, l-a văzut pe adolescent şi a intrat în apă pentru a încerca să îl salveze, însă a fost şi el prins de curenţi.

Întreaga scenă a fost observată de un alt cioban, care a anunţat rudele celor doi, acestea sesizând Poliţia.

Astfel, poliţiştii au solicitat intervenţia pompierilor militari, care au trimis în zonă echipaje de căutare a victimelor.

”În cursul zilei de miercuri a fost găsit trupul bărbatului de 35 de ani, fiind continuate căutările pentru găsirea minorului de 14 ani. În sprijinul pompierilor militari din Bacău au venit şi trei scafandri de la ISU Vaslui şi Vrancea, însă activităţile sunt îngreunate de vârtejurile puternice existente pe râul Siret”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Rudele băiatului le-au spus pompierilor că acesta muncea la bărbatul de 35 de ani, proprietar al unei stâne, pentru a strânge bani cu care să îşi poată cumpăra rechizite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici