Bănicioiu: Reevaluăm lista de compensate, doar o persoană din Ministerul Sănătăţii a evaluat toate cele 167 de molecule

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat, vineri, că ministerul lucrează la o nouă listă de medicamente compensate, după ce proiectul acestei liste a fost alcătuit din 167 de molecule evaluate de o singură persoană.

298 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Reevaluăm lista de compensate, doar o persoană din Ministerul Sănătăţii a evaluat toate cele 167 de molecule

Bănicioiu: Reevaluăm lista de compensate, doar o persoană din Ministerul Sănătăţii a evaluat toate cele 167 de molecule (Imagine: Shutterstock)

"De şase ani pacienţii aşteaptă introducerea unei noi liste de medicamente compensate, sper că o putem rezolva în cel mai scurt timp posibil, dar trebuie să facem nişte reguli. Acum încercăm să vedem dacă moleculele noi pe care vrem să le introduce în listă pot fi luate la preţuri mai mici", a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la Forumul Asociaţiilor de Pacienţi.

El a mai spus că nu este momentul să fie cheltuiţi banii pe molecule care nu sunt eficiente.

"Să nu ne mai facem că nu înţelegem că lista veche de medicamente compensate nu este folositoare. Trebuie să dăm pacienţilor ceea ce au nevoie. Trebuie să spun răspicat că în compartimentul de evaluare din MS există o singură persoană care a evaluat toate cele 167 de molecule noi. Am dubii în ceea ce priveşte modul în care o persoană a putut evalua toate aceste dosare", a mai spus Bănicioiu.

El a mai spus că în prezent există deficienţe majore şi în cadrul programelor naţionale de sănătate, de aceea este necesară o strategie clară pentru a elimina disfuncţiile în aprovizionarea cu medicamente.

"În prezent noi suntem doar pompierii de serviciu care, atunci când pacienţii dau alarma că nu mai sunt medicamente, încercăm să rezolvăm această problemă. A aduce medicamentele heirupist nu este nici sigur nici eficient pentru bolnav, este nevoie de o politică coerentă şi transparentă în ceea ce priveşte asigurarea finanţării programelor naţionale", a mai spus Bănicioiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici