Banner-ul "Free Gigi", o farsă a unui grup de bloggeri

Banner-ul "Free Gigi" afişat la Judecătoria Sectorului 1 joi noapte, în timpul procesului în care s-a judecat arestarea preventivă a lui George Becali, a fost o farsă a unui grup de bloggeri, care spun că nu sunt susţinători ai finanţatorului FC Steaua şi că au vrut să vadă reacţia mulţimii.

518 afișări
Imaginea articolului Banner-ul "Free Gigi", o farsă a unui grup de bloggeri

Banner-ul "Free Gigi", o farsă a unui grup de bloggeri (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit blogului "La Mosor", grupul de tineri a urmărit la televizor arestarea lui George Becali şi s-au deplasat la Judecătoria Sectorului 1, unde erau adunate aproximativ 200 de persoane, membri ai familiei şi susţinători ai finanţatorului FC Steaua.

"După ce ne-am amuzat câteva minute bune de feţele de recidivişti de la TV am decis că este momentul să luăm atitudine în stilul caracteristic Mosor. Am mers la faţa locului să facem o nefăcută. Am luat cu noi o bucată de carton, un spray mov şi am plecat spre Judecătoria sectorului 1", se spune pe blogul autorilor farsei.

Bannerul a fost adoptat de adevăraţii fani ai lui Gigi Becali, după ce li s-a explicat că "free Gigi" înseamnă "eliberaţi-l pe Gigi!". Potrivit relatării de pe blog, mulţimea a devenit şi mai înverşunată după ce a aflat traducerea mesajului de pe pancartă.

Pe blog sunt postate fotografii care ilustrează confecţionarea bannerului. Totodată, bloggerii explică scopul demersului lor, care nu este cel de a-l susţine pe Gigi Becali.

"Am decis să ne întoarcem la maşină, am scos cartonul din portbagaj şi am scris pe el "Free Gigi" Nu, nu îl susţinem pe Becali, nu ne interesează soarta lui, suntem total indiferenţi, scopul nostru era altul, şi am reuşit", se mai relatează pe blog.

Omul de afaceri Gigi Becali a fost arestat, vineri dimineaţă, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală, care au admis cererea procurorilor în acest sens, după un proces care a început la ora 1.00 dimineaţa şi a durat mai bine de cinci ore.

În faţa instanţei s-au adunat aproximativ 200 de persoane.

Mulţimea a expus, ca la manifestaţiile autentice, mesajele: "Free Gigi", "vin la puterea ţări" iar al treilea banner, multiplicat, era lipit în mai multe exemplare pe geamurile unui microbuz: "omul care a ajutat la rândul lui multă lume şi care a avut întotdeauna frica lui Dumnezeu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici