Bărbat din Bacău, reţinut după ce a sechestrat şi a tâlhărit un tânăr căruia i-a cerut 11.000 de lei

Un bărbat de 32 de ani din judeţul Bacău a fost reţinut de poliţişti după ce a tâlhărit şi a sechestrat un tânăr, căruia i-a cerut 11.000 de lei, el fiind prins de poliţişti după ce, conducând băut şi fără permis, a provocat un accident rutier.

209 afișări
Imaginea articolului Bărbat din Bacău, reţinut după ce a sechestrat şi a tâlhărit un tânăr căruia i-a cerut 11.000 de lei

Bărbat din Bacău, reţinut după ce a sechestrat şi a tâlhărit un tânăr căruia i-a cerut 11.000 de lei

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, cercetările în acest caz au început după ce un bărbat de 32 de ani a fost prins de poliţişti în urma unui accident rutier, el intrând cu maşina într-un podeţ din beton de pe un drum judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Imediat după accident, el a abandonat autoturismul şi a fugit, pe motiv că, susţin anchetatorii, consumase alcool şi nu avea permis de conducere. Ulterior, bărbatul a fost prins de poliţişti în municipiul Oneşti, însă a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi prelevarea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au constatat că, înainte de producerea accidentului, bărbatul s-a dus cu maşina într-o benzinărie, unde a găsit un tânăr de 27 de ani pe care, în urma ameninţărilor cu acte de violenţă, l-a determinat să plătească în locul său carburantul pus în rezervor, în sumă de 150 de lei. Mai mult, el i-a cerut tânărului să-i aducă alţi 11.000 de lei, apoi a plecat din benzinărie.

"După producerea evenimentului rutier, bărbatul de 32 de ani s-a deplasat în staţia destinată taxiurilor din comuna Sascut, unde l-a găsit din nou pe tânărul de 27 de ani, pe care, prin ameninţarea cu acte de violenţă, l-a determinat să se deplaseze în Oneşti. Odată ajunşi acolo, victima a fost condusă într-un imobil, unde a fost deposedată de suma de 92 de lei. Ulterior, bărbatul de 32 de ani i-a adresat tânărului ameninţări, cu scopul de a-l determina să-i remită în aceeaşi zi suma de 2.000 lei", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

După ce a fost prins de poliţişti, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru tâlhărie calificată, tâlhărie, şantaj în formă continuată, lipsire de libertate în mod ilegal, conducere fără permis şi refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biologice, el urmând a fi prezentat în faţa procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici