Bărbat reţinut după ce a fost prins când lua 80.000 euro ca să intervină pentru o persoană arestată

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins când lua 80.000 de euro, din 250.000 de euro pe care îi ceruse spunând că ar putea interveni la magistraţi pentru ca o persoană arestată într-un dosar de evaziune fiscală să fie pusă în libertate şi să nu fie trimisă în judecată.

121 afișări
Imaginea articolului Bărbat reţinut după ce a fost prins când lua 80.000 euro ca să intervină pentru o persoană arestată

Bărbat reţinut după ce a fost prins când lua 80.000 euro ca să intervină pentru o persoană arestată (Imagine: Shutterstock)

Kurt Abdulaziz a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorii urmând să ceară miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile, pentru trafic de influenţă, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie - noiembrie, Kurt Abdulaziz a pretins, de mai multe ori, de la o persoană suma de 250.000 de euro, spunând că are influenţă asupra unor procurori şi judecători şi i-ar putea determina să dispună soluţii favorabile unui prieten al acesteia.

"Persoana pentru care inculpatul promisese că va interveni este cercetată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Pretinderea sumei de 250.000 de euro a fost făcută în schimbul promisiunii de punere în libertate şi a dispunerii unei soluţii de netrimitere în judecată", a precizat DNA.

Kurt Abdulaziz a fost prins în flagrant marţi, după ce a primit 80.000 de euro din suma cerută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici