Bărbatul care a furat arma femeii jandarm nu mai vrea în libertate. Motivul pentru care şi-a retras contestaţia

Bărbatul care a furat arma femeii jandarm la mitingul din Piaţa Victoriei de pe 10 august şi-a retras contestaţia la măsura arestului preventiv, prin urmare va rămâne închis perioada de 30 de zile procedurală. Avocatul acestuia a spus, miercuri, la instanţă, că furtul a fost o acţiune "de moment".

5303 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a furat arma femeii jandarm nu mai vrea în libertate. Motivul pentru care şi-a retras contestaţia

Bărbatul care a furat arma femeii jandarm nu mai vrea în libertate. El şi-a retras contestaţia

"Luni am condus ofiţerii la locul unde acest pistol a fost ascuns. S-au găsit şi cele două cartuşe trase pentru că în pistol mai erau doar patru proiectile. A conştientizat gravitatea faptelor de care este acuzat , ştie de efectul pe care îl au faptele sale , societatea cum a interpretat acţiunile sale, motiv pentru care a şi-a retras contestaţia cu consecinţa faptului că va sta 30 de zile arestat. Urmează să colaborăm în continuare cu ofiţerii DGMB, cu procurorul de caz, o să ajute în identificarea altor persoane. Şi ei, şi pricurorul am întrebat de ce a plecat cu pistolul. Nu a existat o rezoluţie anterioară, să plece cu ideea de a face ceva, pur şi simplu în învălmăşeala respectivă prins şi el, a observat la centura acelui jandarm acel pistol, a fost o acţiune de moment , nu foarte bine gândită, asta e clar, nu este un tip cu antecedente penale, nu este un hoţ de profesie, un hoţ nu ar fi făcut acel lucru asta pentru că erau cel puţin 20 de camere care filmau acolo", a declarat avocatul Marius Iorga, avocatul suspectului.

Întrebat de ce a ajutat la găsirea armei atât de târziu, apărătorul a spus: "La momentul acela, s-a făcut extrem de multă vâlvă şi orice om se teme de cosecinţele faptelor sale. Am discutat cu el în arest de mai multe ori şi a hotărât să adopte această atitudine, zic eu corectă".

Bărbatul care a recunoscut că a furat arma are 32 de ani, este din Ilfov şi, în prezent, se află în arest preventiv. Poliţia Capitalei a precizat că bărbatul i-a condus pe anchetatori la locul unde a îngropat pistolul, precizând că acesta a şi folosit arma, el trăgând două focuri într-un câmp. Celelalte patru cartuşe din încărcător au fost găsite nefolosite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici