Bărbulescu: ICCJ va continua protestul până când se va stabili măcar o formă incipientă a Pactului

Preşedintele interimar al instanţei supreme, Lidia Bărbulescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că judecătorii vor continua protestul măcar până când se va stabili măcar o formă incipientă a Pactului pe Justiţie.

35 afișări
Imaginea articolului Bărbulescu: ICCJ va continua protestul până când se va stabili măcar o formă incipientă a Pactului

Bărbulescu: ICCJ va continua protestul până când se va stabili măcar o formă incipientă a Pactului (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

"Întrucât pe 28 septembrie va intra în vigoare hotărârea de Guvern care stabileşte data alegerile, Adunarea Generală a ICCJ a stabilit că, în condiţiile legii prezente, este obligaţia sa de a proceda în trei zile la tragera la sorţi pentru costituirea Biroului Electoral Central. Aceasta nu contrazice susţinerea CSM, dar nici a celorlalţi judecători că, prin reglementare legală, trebuie să fim degrevaţi judecătorii de aceste atribuţii non judiciare", a declarat judecătoarea Lidia Bărbulescu.

Acesta a mai arătat că pentru că legea în vigoare prevede ca judecătorii să participe la organizarea BEC, au stabilit să respecte această prevedere care intră în sarcina lor.

Bărbulescu a mai spus că vor contiuna protestul până când se va stabili măcar o formă incipientă a Pactului pe Justiţie.

Preşedintele instanţei supreme a mai spus că în 28 septembrie, va fi anunţată oficial data ora şi locul unde va avea loc tragerea la sorţi.

Hotărârea Guvernului 985/2009 stabileşte că 22 noiembrie 2009 este data a alegerilor pentru preşedintele României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici