Băsescu: Dacă Ponta face dreptate după mintea sa, ajunge coleg de "apartament" cu Năstase

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, referitor la declaraţii ale lui Victor Ponta, că dacă acesta face "dreptate după mintea domniei sale" ajunge "coleg de apartament cu Adrian Năstase", spunând totodată că "ar fi o dramă pentru România" ca acesta să ajungă preşedintele ţării.

567 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă Ponta face dreptate după mintea sa, ajunge coleg de "apartament" cu Năstase

Adrian Năstase, Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea Tv, cum vede afirmaţia lui Victor Ponta referitoare la faptul că după alegerile prezidenţiale se va face dreptate pentru Constantin Nicolescu.

"Cred că, dacă ar încerca să facă dreptate după mintea domniei sale, cred că ar deveni imediat coleg de apartament cu Adrian Năstase. Eu nu cred că vreun procuror în România ar tolera intervenţia preşedintelui sau a primului ministru în dosare, sau un judecător. Eu cred că ar deveni coleg de cameră cu Adrian Năstase foarte repede, pentru o astfel de încercare", a spus Băsescu.

El a fost întrebat de ce şi-ar "risca" Victor Ponta cariera la nivel internaţional prin astfel de declaraţii.

"La nivel internaţional şi-a închis-o demult. Vă pot spune că se duce cu mare greutate pe ici, pe colo, de multe ori cu lobby-urile pe bani, pe nu ştiu ce...dar credibil nu mai e nicăieri Victor Ponta. Mai ales că a avut două etape de promisiuni, de angajamente, una în relaţia cu Comisia Europeană, şi alta în relaţia cu Washington, când a făcut vizita la Washington. Peste tot spune «da, da» şi când e, vine şi apără pe cei puşi sub semnul întrebării de justiţie, nimeni nu-l poate crede", a mai afirmat şeful statului.

Băsescu a menţionat că din punctul de vedere al imaginii lui Victor Ponta în străinătate ar fi "o mare problemă" ca acesta să ajungă preşedintele României.

"Sper ca românii să-şi dea seama cât e de important şi i-aş ruga foarte mult să mă creadă, că în zi de sărbătoare nu fac decât să le spun un adevăr, ar fi o dramă pentru România ca Victor Viorel (Ponta, n.r.) să ajungă preşedintele acestei ţări, pentru că nu are credibilitate. Este cunoscut deja, luat în vizor, ca fiind un apărător al corupţilor, iar după mine – afară nu are această etichetă, ci doar pe aceea de apărător al corupţilor – iar după mine este un om profund corupt, el însuşi", a mai declarat preşedintele Traian Băsescu.

Răspunzând întrebărilor moderatorului, Băsescu a vorbit despre cazul privatizării CFR Marfă, cel al tranferului de terenuri agricole către Consiliul Judeţean Brăila.

"Victor Viorel este un prim-ministru profund corupt", a susţinut Băsescu, iar la întrebarea dacă ar fi "mai corupt" decât alţi politicieni din ultimii 25 de ani, a răspuns: "Nu aş spune pentru că încă nu şi-a terminat mandatul, sper să nu şi-l termine, pentru că omul ăsta va ridica corupţia mult deasupra standardelor la care o ridicase Adrian Năstase ca metodă de guvernare, ca mod de guvernare. Şi repet, Adrian Năstase a fost un prim-ministru bun, dar corupt".

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Piteşti, că fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, dar şi "celorlalţi mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot" li se va face "dreptate" când Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte.

Victor Ponta a spus că lui Constantin Nicolescu i se va face dreptate când Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte.

"Eu cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie", a spus Ponta, adăugând: "Atunci îi vom face dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot şi atunci s-a încercat în cazul multora să fie învinşi pe alte căi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici