Băsescu: În opinia mea, Ziua Marinei este ziua bărbatului

Preşedintele Traian Băsescu a spus, duminică, la Constanţa, unde participă la manifestările organizate de Ziua Marinei, că, în opinia sa, Ziua Marinei este ziua bărbatului, a oamenilor care ştiu, la bordul navelor, să fie solidari.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În opinia mea, Ziua Marinei este ziua bărbatului

Băsescu: În opinia mea, Ziua Marinei este ziua bărbatului (Imagine: Octav GAnea/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu şi-a început discursul spunând că această zi este un prilej pentru ca oamenii să fie împreună şi un prilej de comemorare a eroilor mării căzuţi la datorie.

El a spus că, în opinia sa, Ziua Marinei este ziua bărbatului.

"Mulţi încearcă, atunci când vine vorba despre Ziua Femeii, să impună ideea că trebuie să fie şi o zi a bărbatului. În opinia mea, Ziua Marinei este ziua bărbatului şi a acelor oameni care, la bordul navelor lor, ştiu să fie solidari, ştiu să preţuiască valoarea prieteniei, ştiu să preţuiască valorile naţionale ale simbolului pe care îl poartă la catarg: drapelul de stat al României", a spus Băsescu.

El a arătat, în continuare, că Forţele Navale Române sunt în proces de consolidare şi modernizare pentru a deveni parte eficientă a sistemului de operaţiuni al NATO.

Preşedintele a vorbit apoi despre criza economică, reluând ideea că aceasta poate fi depăşită prin solidaritate.

"Ştiu că vremurile prin care trecem nu sunt uşoare, sunt vremuri generate de criza economică, vremuri care nu ne vor supune şi pe care le vom supune noi", a spus Băsescu.

El a mai afirmat că România a reuşit să înregistreze o uşoară creştere economică.

"Am reuşit să înregistrăm o uşoară creştere economică, însă este un drum lung pentru ca România să cureţe balastul cheltuielilor bugetare excesive în raport cu veniturile pe care economia le asigură", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai spus că şi-ar dori ca problemele să fie trecute în solidaritate şi în decenţă.

"Vom trece acest moment. Mi-aş dori mult ca dificultăţile de moment să fie trecute în solidaritate, în decenţă şi fără încercarea unora de a deveni privilegiaţi ai crizei, de a fi aceia care nu pot fi atinşi pentru că au o meseria sau alta. La fel cum militarii Forţelor Navale Româner au acceptat sacrificiile făcute de criză, la fel ar trebui să o facă fiecare român", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici