Băsescu l-a felicitat pe Falcă pentru şomajul scăzut din Arad şi pentru proiectele cu bani europeni

Preşedintele Traian Băsescu a felicitat autorităţile din Arad, în urma întâlnirii cu primarul Gheorghe Falcă, spunând că în judeţ rata şomajului este redusă, iar o contribuţie esenţială a avut-o atragerea fondurilor europene.

234 afișări
Imaginea articolului Băsescu l-a felicitat pe Falcă pentru şomajul scăzut din Arad şi pentru proiectele cu bani europeni

Gheorghe Falcă (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

Preşedintele a ieşit de la întalnirea din sediul Primăriei Arad însoţit de primarul Gheorghe Falcş şi de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu,ambii de la PDL.

"Îi felicit pentru că au şomaj redus. O contribuţie esenţială a avut-o atragerea de fonduri europene", a spus preşedintele, precizând că în judeţ sunt în derulare, în prezent, proiecte în valoare de 200 de milioane de euro, iar în municipiu se implementează alte 14 proiecte cu finanţare europeană.

"Nu au ratat niciun proiect cu bani europeni. Toate proiectele solicitate la finanţare au fost aprobate, ceea ce le face cinste. Ştiu să se descurce cu banii care vin gratuit", a adăugat Băsescu.

După ce s-a despărţit de Falcă, preşedintele a urcat în maşină, îndreptându-se spre Aeroportul din Arad, iar pe drum, în centrul oraşului, le-a făcut cu mâna trecătorilor.

Miercuri la prânz, şeful statului a vizitat şantierul autostrăzii Nădlac-Arad, unde lucrările au fost oprite, după care a mers la Primăria Arad, spunând că vrea să vadă dacă Gheorghe Falcă, care este finul său, este la lucru sau în concediu.

Preşedintele Băsescu a declarat, pe şantierul autostrăzii, că ceea ce se întâmplă acolo este o "expresie şi o emblemă a neputinţei", adică "proastă guvernare", trăgând un semnal de alarmă către guvern "să se trezească".

Preşedintele a mai spus că este inadmisibil modul în care Guvernul a stabilit priorităţile, uitând că vara lucrează constructorii, dar, în schimb, mărind taxele.

"Pe de o parte, uităm că vara lucrează constructorii şi ne ocupam de alte trăznăi. Dacă vrem o emblemă a neputinţei venim pe Autostrada Nădlac-Arad şi vedem ce inseamnă proasta guvernare, pentru că nici măcar nu este nu ştiu ce efort bugetar, şi de bani europeni (...) Trag un semnal de alarmă către guvern să se trezească", a afirmat Băsescu.

"Sunt aici pentru că trebuie tras un semnal de alarmă, tras un semnal de alarmă despre intrarea în nişte bune practici când e vorba de decizii guvernamentale", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici