Băsescu: La Consiliu se va discuta şi despre excluziune socială. Ni se poate reproşa că nu am cheltuit banii alocaţi

Situaţia din Ucraina, semnarea Acordului de Asociere cu UE de către Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, şomajul, precum şi creşterea economică şi excluziunea socială sunt câteva dintre temele Consiliului European, Traian Băsescu precizând că României i s-ar putea reproşa că nu a cheltuit banii alocaţi deja.

150 afișări
Imaginea articolului Băsescu: La Consiliu se va discuta şi despre excluziune socială. Ni se poate reproşa că nu am cheltuit banii alocaţi

Băsescu: La Consiliu se va discuta de excluziune socială. Ni se poate reproşa că nu am cheltuit banii alocaţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Consiliul European are "câteva teme de interes major, atât de politici generale la nivelul UE, cât şi legate de politica externă a UE", a precizat preşedintele Traian Băsescu, înainte de plecarea la Bruxelles, dând ca exemplu spaţiul de securitate, libertate şi justiţie, dar şi creşterea economică şi locuri de muncă.

"Aici, susţinerea noastră va fi în mod deosebit legată de soluţii pentru diminuarea şomajului şi iarăşi în mod deosebit legat de tineri, pentru că şi în România, ca în toate statele Uniunii, cei mai afectaţi sunt tinerii", a declarat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte subiectul excluziunii sociale, şeful statului a precizat că România are "puncte de vedere care să ajute", dar "răspunsul oricui poate fi: n-aţi utilizat instrumentele deja puse la dispoziţie de UE".

Un alt subiect pe agenda summit-ului este încheierea semestrului european şi recomandările de ţară.

Referitor la temele de politică externă, Traian Băsescu a precizat că se va face "o analiză a situaţiei din Ucraina şi a soluţiilor pe care UE le are în continuare pentru a sprijini integritatea teritorială şi pacea în Ucraina".

Totodată, şeful statului a reamintit că vineri vor fi semnate Acordurile de Asociere şi de liber schimb de către Republica Moldova, Georgia şi Ucraina.

"Pentru noi, semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere şi de liber schimb este un element extrem de important de politică externă, acest eveniment fiind până la urmă, dincolo de efortul uriaş pe care l-au făcut cetăţenii Republicii Moldova, guvernele Filat şi Leancă pentru a atinge acest obiectiv, în mod categoric este recunoscut faptul că România a fost unul din susţinătorii consecvenţi ai ajungerii la acest moment în ultimii 9-10 ani", a declarat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici