Băsescu: O misiune importantă a MAI este implementarea noilor coduri penale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la bilanţul MAI, că o misiune importantă a ministerului este ca în acest an să reuşească implementarea noilor coduri, respectiv Codul de procedură penală şi Codul penal.

47 afișări
Imaginea articolului Băsescu: O misiune importantă a MAI este implementarea noilor coduri penale

Băsescu: O misiune importantă a MAI este implementarea noilor coduri penale (Imagine: Franck Hamel/ Arhiva Mediafax Foto)

"Este esenţial ca, alături de procurori şi judecători, poliţiştii judiciari din cadrul MAI să realizeze o asimilare şi o punere în practică rapidă a noilor coduri. Toţi ştim complexitatea unei astfel de întreprinderi, dar este fundamental ca MAI, alături de procurori şi judecători, să funcţioneze într-un triunghi bun cunoscător şi al literei şi al spiritului noilor coduri", a spus şeful statului.

Traian Băsescu şi-a exprimat convingerea că acest lucru se va reuşi, pentru că nivelul de pregătire al poliţiştilor, în primul rând al celor de la judiciar, din structurile de informaţii, DGIPI, DGA, este suficient de ridicat pentru a face relativ uşoară implementarea noilor coduri.

Şeful statului a mai spus că priorităţile stabilite în CSAT, corelate şi cu SRI, sunt lucruri pe care personal le aşteaptă de la MAI.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici