Băsescu: România nu are dotarea pentru exigenţele populaţiei în astfel de condiţii meteo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că unele administraţii locale au fost depăşite sau dezinteresate în legătură cu eliberarea drumurilor şi că îi este greu să creadă că la nivelul unei comune nu puteau fi găsite patru tractoare care să fi fost dotate cu pluguri şi folosite la deszăpezire

1064 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu are dotarea pentru exigenţele populaţiei în astfel de condiţii meteo

Băsescu: România nu are dotarea pentru exigenţele populaţiei în astfel de condiţii meteo (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este evident că (...) administraţiile locale au fost de multe ori şi depăşite şi uneori dezinteresate. Nu aş vrea să spun mai mult şi nu este treaba mea să fac această analiză, dar îmi este greu să cred că pe raza unei comune nu există patru tractoare care să fi fost dotate cu lame şi, fără a lupta cu viscolul, dar măcar după viscol să încerce să creeze condiţiile minime de mişcare pentru comunităţile din satele aparţinătoare unei comune. E un exemplu, poate neinspirat, dar e un exemplu", a spus Băsescu.

El a concluzionat că "România nu are dotarea per ansamblu pentru a face faţă la exigenţele populaţiei în astfel de condiţii meteo" şi a adăugat că "în acest domeniu ori trebuiesc făcute contracte la nivelul statului, de către Administraţia Naţională a Drumurilor şi Consiliile Judeţene, ori trebuie găsite alte formule comerciale de cooperare cu firmele care dispun de utilajele necesare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici