Băsescu: România oferă anual 30 de burse universitare pentru palestinieni, începând cu 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, înainte de vizita de stat pe care o va efectua în Teritoriile Palestiniene, că România oferă anual 30 de burse universitare pentru tinerii palestinieni, începând din 2014, precizând că se va continua consolidarea asistenţei pe care România o oferă.

132 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România oferă anual 30 de burse universitare pentru palestinieni, începând cu 2014

Băsescu: România oferă anual 30 de burse universitare pentru palestinieni, începând cu 2014 (Imagine: Publimedia/Andrei Spirache)

"În ceea ce priveşte discuţiile cu preşedintele Mahmoud Abbas, vom continua consolidarea asistenţei pe care România o oferă autotităţilor palestiniene atât în pregătirea diplomaţilor în politică externă, în pregătirea specialiştilor. România oferă anual 30 de burse, începând cu 2014, pentru tineri palestinieni care să se pregătească în universităţile româneşti", a spus Băsescu.

El a arătat că alte puncte ale discuţiilor cu Mahmoud Abbas vor privi continuarea asistenţei pentru construcţie instituţională, dar şi asistenţa umanitară asigurată de România.

Şeful statului a spus că în perioada 2012-1013 asistenţa României a fost în valoare de 400.000 de euro, iar pentru anul 2014 România a prevăzut o asistenţă de 100.000 dolari pentru Autoritea Palestiniană.

Traian Băsescu a spus că va discuta cu Mahmoud Abbas şi despre problema umanitară a celor peste 600.000 de palestinieni care se află pe teritoriul Siriei.

"România a asigurat asistenţă umanitară, a participat la asistenţa umanitară pentru cetăţenii sirieni fie aflaţi pe teritoriul Siriei sau refugiaţi din Siria", a precizat Băsescu.

Preşedintele Băsescu face, în perioada 19-21 ianuarie, vizite de stat în Israel şi Teritoriile Palestiniene.

Marţi, preşedintele Traian Băsescu are programată o întrevedere cu preşedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas, urmată de o declaraţie de presă comună.

De asemenea, conform programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, marţi după-amiază, la Ramallah, şeful statului urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Teritoriile Palestiniene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici