Bebeluşul, aruncat într-o toaletă şi salvat de poliţiştii din Prahova, a murit. Mama, cercetată pentru omor

Un bebeluş aruncat într-o toaletă din spatele curţii a fost salvat, miercuri, de poliţiştii din Gorgota, judeţul Prahova, oamenii legii demarând o anchetă. Nou-născutul, care a fost scos în viaţă din hazna, a fost transportat la spital.

1210 afișări
Imaginea articolului Bebeluşul, aruncat într-o toaletă şi salvat de poliţiştii din Prahova, a murit. Mama, cercetată pentru omor

Un bebeluş, aruncat într-o toaletă şi salvat de poliţiştii din Prahova, a murit. Mama, cercetată pentru omor

UPDATE: Bebeluşul găsit de poliţişti, miercuri, în toaleta din spatele curţii, în Gorgota, judeţul Prahova, a murit după câteva ore, la Maternitatea din Ploieşti, oamenii legii deschizând o anchetă pentru omor pe numele mamei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că pruncul găsit aruncat în toaleta din spatele curţii a fost declarat decedat la câteva ore după descoperire.

A decedat la Maternitatea Ploieşti. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor. Mama este şi ea internată la Maternitate, acolo unde a fost dusă cu Ambulanţa”, a declarat Brezeanu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă a precizat că fetiţa nou-născută a fost dus la Maternitate, în timpul transportului fiind făcute manevre de resuscitare.

„Era o fetiţă, de aproximativ 1,5 kilograme, în stare gravă, hipotermică. Pe timpul transportului s-au făcut manevre de resuscitare. Din păcate a decedat”, a declarat Duţă.

Potrivit acestuia, un echipaj al Ambulanţei a transportat-o pe mama, în vârstă de 30 de ani, la Maternitate, miercuri dimineaţa, cu hemoragie, însă aceasta nu a spus că tocmai a născut.

Surse medicale au precizat că femeia ar suferi de afecţiuni psihice.

Anterior, Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, a declarat, miercuri, că poliţiştii din Gorgota au fost sesizaţi de medicii de la Maternitatea Ploieşti că la unitatea sanitară a venit o femeie care avea semnele unei naşteri, dar nu avea copilul.

"Poliţiştii s-au dus acasă la aceasta să verifice. Au auzit nou-născutul plângând. Era în toaletă, iar ei l-au salvat. Trăieşte. Au fost demarate cercetări pentru a se stabili cum a ajuns acolo", a declarat Brezeanu.

Medicii de la Ambulanţă şi pompierii SMURD au fost chemaţi pentru a-i acorda micuţului primele îngrijiri medicale.

"Am fost solicitaţi la un nou născut aruncat în toaletă la Gorgota. Plângea", a declarat purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu, a declarat că nu se ştie cum a ajuns copilul în toaleta din spatele casei.

"Nu ştim dacă a fost intenţionat sau accidental aruncat acolo. Cert e că avea încă placenta şi era în toaleta din spatele curţii", a declarat Chivu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici