Bercea şi Izaura Anghel au reluat la audierile de la DNA acuzaţiile la adresa lui Kovesi şi Stanciu

Sandu şi Izaura Anghel au reluat, joi, în faţa procurorilor DNA, acuzaţiile conform cărora ar fi ajuns sume de bani la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

1689 afișări
Imaginea articolului Bercea şi Izaura Anghel au reluat la audierile de la DNA acuzaţiile la adresa lui Kovesi şi Stanciu

Codruţa Kovesi (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Aceleaşi surse au afirmat că procurorii anticorupţie le-au luat separat declaraţii lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiicei sale, Izaura Anghel.

Cei doi au spus că, "din câte ştiu", sume de bani date de familia lor pentru o decizie favorabilă în cazul lui Bercea Mondial, condamnat pentru tentativă de omor, ar fi ajuns la procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar şi la preşedintele instanţei supreme Livia Stanciu. Bercea Mondial a spus că ar avea aceste informaţii de la fiul său, Florin Anghel, care la rândul său le-ar avea de la Mircea Băsescu, fără a putea preciza însă nivelul acestor sume.

Totodată, Bercea Mondial ar fi susţinut în faţa anchetatorilor că fostul primar din Slatina ar fi dat "bani cu duiumul" lui Vasile Blaga pentru ca demnitarul să-l ţină în funcţie, acuzaţie pe care a mai lansat-o la precedenta audiere la DNA şi negată la acel moment de Blaga.

Conform surselor citate, Bercea Mondial ar mai fi spus la audiere că a dat peste 2 milioane de euro avocaţilor, adăugând: "Avocaţii mi-au mâncat banii".

Izaura Anghel, Bercea Mondial, Florin Anghel, Marian Căpăţână şi Mircea Băsescu s-au prezentat joi la audieri la DNA, în dosarul de trafic de influenţă al fratelui preşedintelui.

La ieşirea din sediul structurii centrale a DNA, Izaura Anghel nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor.

Mircea Băsescu a fost luat de la DNA cu o dubă a Poliţiei şi dus la arestul central, iar avocatul său, Nelu Taşcă, a arătat că acesta nu a dat vreo declaraţie şi nici nu a fost confruntat cu familia Anghel, dar că familia Anghel a dat declaraţii denigratoare faţă de sistemul de justiţie.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca în 27 iunie dosarul, urmând să decidă definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv", a arătat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

Fratele şefului statului a fost reţinut şi, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată, luni, pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce concubina acestuia, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost trimişi în judecată, sub control judiciar, pentru şantaj cu circumstanţe agravante. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici