Berceanu revine şi anunţă că doar patru angajaţi de la Nădlac vor fi demişi pentru incidentul AC/DC

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a revenit asupra afirmaţiilor cu privire la angajaţii de la Vama Nădlac sancţionaţi în urma incidentului cu AC/DC, precizând că doar cei patru care lucrau pe sensul de ieşire din ţară în tura respectivă vor fi demişi, nu toţi zece, cum afirma anterior.

23 afișări
Imaginea articolului Berceanu revine şi anunţă că doar patru angajaţi de la Nădlac vor fi demişi pentru incidentul AC/DC

Berceanu revine şi anunţă că doar patru angajaţi de la Nădlac vor fi demişi pentru incidentul AC/DC (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

La insistenţele jurnaliştilor, ministrul a dat publicităţii numele celor patru angajaţi care vor fi demişi, respectiv Adriana Bălan, Cazimir Haliţchi, Andreea Vlai şi Elisabeta Miuţescu.

Conform ministrului şi directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa, prezent la conferinţa de presă de la Arad, cei patru angajaţi vor fi demişi până în 1 iulie, timp necesar pentru efectuarea formalităţilor.

Ministrul a precizat că doar cei patru angajaţi din zece câţi lucrau în tura respectivă erau pe sensul de ieşire din ţară şi au verificat camioanele cu echipamentele trupei AC/DC.

Ioan Maliţa a declarat că în Regionala pe care o conduce au fost, în ultimii trei ani, peste 80 de sancţiuni celor 250 de angajaţi, pentru diverse abateri.

"S-au mai întâmplat astfel de fapte, începând cu 2007 avem peste 80 de sancţiuni, unele anulate în instanţă, altele aplicate, iar unele care se află în fază de cercetare", a declarat Maliţa.

Ministrul Radu Berceanu a adăugat că trebuie respectate procedurile pentru demiterea angajaţilor pentru că în ultimii ani au existat cazuri în care instanţele de judecată au decis reîncadrarea unor persoane sancţionate.

Cu doar câteva ore înainte, Radu Berceanu declara într-o conferinţă de presă la Timişoara că toţi angajaţii care se aflau în tură la Vama Nădlac în momentul "incidentului" cu staff-ul tehnic al trupei AC/DC au fost concediaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici