Berlusconi şi Băsescu au vorbit despre eliminarea treptată a restricţiilor pentru lucrătorii români

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe premierul italian Silvio Berlusconi, care a dat asigurări că vor fi căutate modalităţi de eliminare treptată a restricţiilor pentru lucrătorii români din Italia, informează Preşedinţia.

341 afișări
Imaginea articolului Berlusconi şi Băsescu au vorbit despre eliminarea treptată a restricţiilor pentru lucrătorii români

Berlusconi şi Băsescu au vorbit despre eliminarea treptată a restricţiilor pentru lucrătorii români (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În cadrul convorbirilor oficiale, preşedintele Traian Băsescu a subliniat satisfacţia părţii române pentru dinamismul schimburilor bilaterale, apreciind că parteneriatul strategic consolidat între România şi Italia este o expresie a relaţiilor de excelenţă dintre cele două ţări. Şeful statului român a exprimat, totodată, susţinerea pentru creşterea investiţiilor italiene în România, în sectoare precum energia, infrastructura şi agricultura. Premierul italian a subliniat rolul benefic al comunităţii româneşti din Italia şi al comunităţii de afaceri italiene din România la asigurarea creşterii economice a celor două state, inclusiv în momentele dificile ale crizei economice", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit documentului, în cadrul discuţiilor axate pe tematica europeană, prim-ministrul italian a exprimat apreciere faţă de îndeplinirea, de către România, a criteriilor de aderare la Schengen şi a reiterat susţinerea fermă pentru aderarea României în cursul anului 2011.

"De asemenea, premierul Silvio Berlusconi a dat asigurări că vor fi căutate modalităţi de eliminare treptată a restricţiilor pentru lucrătorii români pe piaţa forţei de muncă italiană", se mai arată în comunicat.

Şeful statului român a subliniat că integrarea europeană a Republicii Moldova constituie o prioritate a politicii externe a României şi a exprimat speranţa că evoluţiile pozitive înregistrate în ultima perioadă vor continua în acelaşi ritm.

"În context, cei doi înalţi demnitari au exprimat hotărârea comună de a susţine eforturile de implementare şi adâncire a reformelor demarate în ultimii ani în Republica Moldova. Convorbirile bilaterale au inclus, de asemenea, un schimb de opinii asupra situaţiei economice din unele ţări europene, precum şi asupra evoluţiilor recente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu", se arată în finalul comunicatului de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici