Bistriţa: Băiatul din ambulanţa lovită de un TIR a murit la spital. Şoferul autotrenului a fost reţinut

Băiatul de 14 ani aflat în ambulanţa lovită de un TIR, pe DN 17, în oraşul Beclean, care a fost transportat cu un elicopter SMURD la Târgu Mureş, a murit la spital, în timp ce şoferul autotrenului, care a provocat accidentul soldat în total cu decesul a trei persoane, a fost reţinut.

251 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Băiatul din ambulanţa lovită de un TIR a murit la spital. Şoferul autotrenului a fost reţinut

Bistriţa: Băiatul din ambulanţa lovită de un TIR a murit la spital. Şoferul autotrenului a fost reţinut (Imagine: Mihai Dascalescu/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Virginia Roşca, a declarat că şoferul TIR-ului, un bărbat de 27 de ani din Paşcani, judeţul Iaşi, a fost reţinut pentru ucidere din culpă

"În timp ce bărbatul de 27 de ani din Paşcani, judeţul Iaşi, conducea pe DN 17 un autotren pe direcţia Bistriţa - Beclean, pe o pasarelă, pe fondul efectuării unei depăşiri neregulamentare, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o ambulanţă, aceasta fiind proiectată în alte trei autovehicule. În urma accidentului, şoferul ambulanţei şi doi pasageri, o fată de 17 ani şi un băiat de 14 ani, au murit. Şoferul autotrenului este cercetat pentru ucidere din culpă", a declarat Roşca.

Accidentul s-a petrecut, potrivit unor martori oculari, în dreptul pasajului peste calea ferată de la intrarea în oraşul Beclean, la care se fac lucrări de întreţinere, circulaţia desfăşurându-se pe un singur sens.

Conform surselor citate, ambulanţa, care venea dinspre Cluj, a trecut ultima pasarelă la semnul verde indicat de o persoană care dirija circulaţia. TIR-ul care circula din sens opus a venit cu viteză dinspre Bistriţa şi nu a mai putut opri în spatele coloanei care aştepta să se facă verde pe sensul ei de mers, aşa încât a depăşit coloana şi a izbit ambulanţa frontal, împingând-o în spate circa 70 de metri.

În urma impactului, şoferul ambulanţei şi cei doi pacienţi din autosanitară au fost transportaţi la spital. La scurt timp după ce au fost aduşi la Spitalul Orăşenesc Beclean, fata de 17 ani şi şoferul autosanitarei au murit, din cauza multiplelor traumatisme, în timp ce băiatul de 17 ani a fost transportat în stare gravă la o clinică din Târgu Mureş, cu un elicopter SMURD.

"În accident a fost implicată o ambulanţă a SJA Bistriţa-Năsăud care venea spre Bistriţa şi în care se aflau doi copii, un băiat de 14 ani şi o fată de 17 ani din Şieu Cristur care făcuseră dializă la Cluj. Toţi minorii fac hemodializă la Cluj, iar la Spitalul Bistriţa fac numai adulţii. Victimele au fost luate de la locul accidentului şi duse la Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Orăşenesc Beclean unde au fost evaluate şi triate de echipajul elicopterului SMURD sosit la Beclean de la Târgu Mureş. Deşi s-a făcut tot ce era posibil, puţin după ora 21.00 ni s-a comunicat că şoferul ambulanţei a decedat, iar la scurt timp şi fata de 17 ani", spunea, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, Anabella Muszi.

Ea mai afirma că şoferul ambulanţei lucra de foarte mulţi ani în SJA, iar soţia lui de asemenea, el nefiind până acum implicat în alte accidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici