Bistriţa: Organizatorii nunţii de la care 40 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie, amendaţi

Familia care a organizat nunta din localitatea bistriţeană Cireşoaia, în urma căreia circa 40 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, a fost amendată cu 1.000 de lei de DSP Bistriţa-Năsăud, în timp ce proprietarul sălii unde a avut loc petrecerea a primit o sancţiune de 5.000 lei.

122 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Organizatorii nunţii de la care 40 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie, amendaţi

Bistriţa: Organizatorii nunţii de la care 40 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie, amendaţi (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, a declarat miercuri că instituţia pe care o conduce a amendat cu 5.000 de lei Parohia Reformată Cireşoaia, care a pus la dispoziţia familiei sala în care a avut loc nunta, fără să aibă autorizaţie în acest sens, şi cu 1.000 de lei familia care a organizat petrecerea, în urma căreia aproximativ 40 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară.

"În urma anchetei epidemiologice am ajuns la concluzia că la baza toxiinfecţiei alimentare a stat contaminarea cu stafilococ. Fiind vorba de atât de multe persoane, e greu de stabilit sursa. Noi credem că nu este vorba de un produs, ci de o persoană care a pus mâna murdară pe aperitive. Dacă aveam de-a face cu produse contaminate, apăreau focare şi în altă parte, dar nu au mai apărut. Continuăm ancheta să vedem dacă putem afla sursa contaminării. Până atunci însă, am dat amenzi totale de 6.000 de lei, 5.000 de lei proprietarului sălii în care a avut loc petrecerea, Parohia Reformată Cireşoaia, fiindcă nu avea autorizaţie pentru a găzdui astfel de evenimente, şi 1.000 de lei familiei care a organizat nunta", a declarat Doina Petri.

Aproximativ 40 de persoane care au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o nuntă în satul bistriţean Cireşoaia, inclusiv mirele, au fost transportate la spitale din Beclean, Bistriţa şi Târgu Mureş, după ce au făcut toxiinfecţie alimentară.

Cornel Săsărman, viceprimarul comunei Braniştea, din care face parte satul Cireşoaia, declara atunci corespondentului MEDIAFAX că la nuntă au participat 350 de persoane, iar la circa 40 dintre acestea, inclusiv mirelui, li s-a făcut rău după ce au mâncat aperitivele pregătite pentru nuntă.

Dispecerul de la punctul de lucru Beclean al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud declara, la rândul său, că nuntaşii au relatat că li s-a făcut rău după ce au mâncat aperitivul, iar unii şi supa. Conform sursei citate, unii au început să vomite, pe alţii i-a durut capul şi au avut diaree, aşa încât au plecat spre cel mai apropiat spital, atât cu maşinile personale, cât şi cu ambulanţe din Beclean.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, afirma că 12 persoane au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Beclean, 20 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, iar două au fost trimise la clinici din Târgu Mureş.

Satul Cireşoaia, locuit în cea mai mare parte de etnici maghiari, se află în comuna Braniştea, aflat la 17 kilometri de oraşul Dej din judeţul Cluj şi la 15 kilometri de Beclean. Localitatea este cunoscută pentru că aici se cultivă zeci de soiuri de cireşe şi, în fiecare an, are loc un festival al cireşelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici