Blue Air, după cursa test: Condiţiile de zbor sunt normale

Condiţiile de zbor din zona considerată contaminată de cenuşa vulcanică sunt normale şi nu pun în pericol siguranţa avioanelor, potrivit lui Dan Ştefănescu, pilotul aeronavei Blue Air care a făcut luni o cursă test, fără pasageri, în zona respectivă.

104 afișări
Imaginea articolului Blue Air, după cursa test: Condiţiile de zbor sunt normale

Blue Air, după cursa test: Condiţiile de zbor sunt normale

"Totul este normal. Parametrii motoarelor şi ai avionului au fost la valori normele. Am intrat exact în zonele raportate ca fiind cele mai contaminate, la o altitudine între 3.000 şi 8.000 de metri. Am întâlnit formaţiuni noroase, dar care nu aveau caracter de cenuşă vulcanică, sau dacă au fost prezente nu au influenţat cu nimic operarea aeronavei. După aterizare avionul a fost inspectat de către echipa tehnică, dar nu au identificat defecţiuni", a afirmat Ştefănescu, director de zbor la Blue Air.

Avionul a zburat pe ruta Bucureşti-Bacău-Suceava-Cluj-Napoca şi retur.

"Am vrut să fim 100% siguri că vom avea condiţii de zbor perfecte pentru toate cursele odată ce restricţiile autorităţilor sunt ridicate. (...) Am trimis cea mai bună echipă să testeze condiţiile, aşa că acum suntem absolut siguri că există condiţii pentru zboruri sigure deasupra României", a declarat directorul general al Blue Air, Sherif Ussama.

Compania a anunţat că va efectua luni, 19 aprilie, cursele Bucureşti-Roma, Bucureşti-Larnaca, Larnaca-Bergamo, Bucureşti-Lisabona, Sibiu-Madrid, Bucureşti-Madrid şi Bucureşti-Napoli, toate cur etur.

"Dacă starea spaţiului aerian din Europa rămâne neschimbată, Blue Air va opera toate zborurile de mâine (marţi, n.r.), mai puţin cursele către şi dinspre Londra şi Paris. De asemenea, situaţia curselor operate de pe Aeroportul George Enescu - Bacău este momentan incertă. Compania Blue Air depune eforturi pentru a găsi soluţii de reducere a întârzierilor. Deoarece norul de cenuşă vulcanică se deplasează în continuare pe direcţia SE, este posibil ca şi alte curse Blue Air să aibă de suferit", se arată într-un comunicat al companiei.

Şi Carpatair a efectuat luni, pe ruta Bucureşti-Timişoara şi retur, un zbor tehnic, pentru a verifica gradul de poluare a atmosferei şi eventualele efecte asupra aeronavelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici