Blue Air efectuează luni un zbor test, fără pasageri, în zona contaminată cu cenuşă vulcanică

Compania low-cost Blue Air efectuează luni, pentru prima dată în România, o cursă test cu o aeronavă Boeing 737-800 Next Generation, fără pasageri, pentru a vedea care sunt condiţiile de zbor în zona considerată contaminată de cenuşa vulcanică.

44 afișări
Imaginea articolului Blue Air efectuează luni un zbor test, fără pasageri, în zona contaminată cu cenuşă vulcanică

Blue Air efectuează luni un zbor test, fără pasageri, în zona contaminată cu cenuşă vulcanică

Aeronava a decolat la ora 13.30 de pe Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu Băneasa.

"În condiţiile în care spaţiul aerian pe Băneasa este încă închis, zborul va fi executat pe propria răspundere conform reglementărilor de comandant-instructor Dan Ştefănescu, directorul de zbor al companiei Blue Air. Nu avem în vedere o anumită destinaţie, avionul va urca până la o anumită altitudine pentru a vedea care sunt condiţiile de zbor, după care va coborî", a declarat agenţiei MEDIAFAX Florentina Ivan, directorul de PR al Blue Air.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda perturbă traficul aerian în Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

Spaţiul aerian românesc, închis sâmbătă din cauza norului de cenuşă, a fost redeschis parţial luni la ora 9.00, când aeroporturile din Timişoara şi Arad au redevenit operaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici