Boagiu: În vara lui 2012 se va circula pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat miercuri că în vara anului viitor se va putea circula pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa, pentru că lucrările pe sectoarele Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Murfatlar sunt în grafic.

1004 afișări
Imaginea articolului Boagiu: În vara lui 2012 se va circula pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa

Boagiu: În vara lui 2012 se va circula pe autostradă de la Bucureşti la Constanţa (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Anca Boagiu a făcut miercuri o vizită pe şantierul autostrăzii.

"Vestea bună este că lucrările pe Cernavodă-Medgidia au început, ceea ce înseamnă că decizia pe care am luat-o, aceea de a rezilia contractul cu firma Colas, nu numai că a fost o decizie foarte bună din punct de vedere financiar, pentru că oferta câştigătoare a fost cu 60 de milioane euro mai ieftină, dar iată că şi lucrările se execută în grafic, iar anul viitor, undeva în vară, vom putea circula pe o cale pe acest tronson, exact aşa cum am promis. Evaluând stadiul lucrărilor, acestea se menţin în grafic, iar anul viitor în vară vom putea circula la mare în aproape două ore de la Bucureşti, am estimat noi, pe întregul tronson, exceptând Cernavodă-Medgidia, care va avea două benzi", a declarat Anca Boagiu.

Ministrul a precizat că aceste proiecte pot fi duse la bun sfârşit deoarece există constructori determinaţi şi un guvern care a alocat fonduri pentru aceste investiţii.

"Când ai în faţă oameni serioşi, constructori determinaţi, dar şi când ai în faţă un guvern responsabil, care a alocat bani proiectelor de investiţii, iată că se pot realiza lucrurile în România şi încă o dată tuturor cârcotaşilor pe care îi tot aud vorbind le recomand să vină şi să vadă lucrările, pentru că atunci pot realiza că în ţara aceasta poţi să vorbeşti şi bine despre ţara ta, nu numai să critici toată ziua", a mai afirmat Anca Boagiu.

După ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reziliat contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie, câştigată de consorţiul Astaldi-Max Boegl, acelaşi care lucrează şi la tronsonul Medgidia-Constanţa.


Semnarea contractului a avut loc în 21 septembrie 2011, iar în 7 octombrie au început lucrările.

Anca Boagiu a fost întrebată de jurnalişti şi despre stadiul autostrăzii Arad-Timişoara, iar ministrul a spus că aceasta va fi gata la termen.

Înainte de a merge pe şantierul autostrăzii Cernavodă-Medgidia, ministrul Transporturilor a vizitat podul peste ecluza de la Cernavodă, care a fost deschis circulaţiei săptămâna trecută. Anca Boagiu s-a declarat mulţumită că lucrările s-au finalizat cu mult înainte de termen. Lucrările pentru reabilitarea acestui pod au început în 10 ianuarie 2011 şi au fost finalizate săptămâna trecută, cu 13 luni înainte de termenul iniţial, care era noiembrie 2013.

Cu o zi în urmă, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu va fi finalizată la termenul prevăzut, respectiv luna decembrie a acestui an, ci în 2012, iar constructorii vor fi penalizaţi cu 0,05% pe zi din valoarea contractului până la încheierea lucrărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici