Boc: Ancheta DNA la vama Siret, garanţie suplimentară a funcţionării statului de drept pentru Schengen

Verificările declanşate de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cazul mai multor angajaţi de la vama Siret reprezintă o dovadă clară şi o garanţie suplimentară a funcţionării statului de drept, în contextul aderării României la Spaţiul Schengen, consideră premierul Boc.

65 afișări
Imaginea articolului Boc: Ancheta DNA la vama Siret, garanţie suplimentară a funcţionării statului de drept pentru Schengen

Boc: Ancheta DNA la vama Siret, garanţie suplimentară a funcţionării statului de drept pentru Schengen (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El a reitereat totodată faptul că România este pregătită să adere la Schengen, deoarece a îndeplinit toate condiţiile tehnice, dar că pot apărea probleme dacă regula UE, conform căreia de aceste condiţii tehnice nu trebuie legate alte elemente, nu este respectată.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de 59 de persoane între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Totodată, au fost reţinuţi 54 lucrători de poliţie la PTF Siret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici