Boc: Dacă Orban făcea ceva cât a fost ministru acum erau în lucru toate autostrăzile cu bani europeni

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, în Pasul Tihuţa, că dacă fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban se preocupa de atragerea fondurilor europene pentru programele de infrastructură rutieră în prezent erau în lucru toate autostrăzile cu fonduri europene.

128 afișări
Imaginea articolului Boc: Dacă Orban făcea ceva cât a fost ministru acum erau în lucru toate autostrăzile cu bani europeni

Boc: Dacă Orban făcea ceva cât a fost ministru acum erau în lucru toate autostrăzile cu bani europeni (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

El a spus că în ultimele două luni ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a reuşit ceea ce nu s-a făcut în doi ani, în 2007 şi 2008, pentru atragerea celor 4,5 miliarde de euro pe POS Transporturi.

"Dacă făcea domnul Orban în perioada 2007 - 2008 acest lucru astăzi România avea toate autostrăzile în lucru din bani europeni. Din nefericire, s-au pierdut doi ani, 2007 şi 2008, când nu s-a făcut nimic în materie de transporturi", a spus Emil Boc.

Premierul a arătat că în acea perioadă ministrul de atunci al Transporturilor Ludovic Orban nu a reuşit nici măcar să acrediteze Programul operaţional sectorial Transporturi pentru absorbţia fondurilor europene.

"Ne mirăm de ce nu s-au absorbit bani pe fonduri europene la transporturi, cei 4,5 miliarde de euro", a spus Boc.

El a subliniat că ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a demonstrat că se poate prin ceea ce a făcut în ultimele două luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici