Boc: În acest an în sistemul bugetar au fost reduse 88.067 de posturi

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că în acest an în sistemul bugetar au fost reduse 88.067 de posturi, din care 14.462 erau posturi vacante, iar 73.605 reprezentau posturi ocupate.

47 afișări
Imaginea articolului Boc: În acest an în sistemul bugetar au fost reduse 88.067 de posturi

Boc: În acest an în sistemul bugetar au fost reduse 88.067 de posturi (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a adăugat că pentru o parte dintre aceste posturi, procedurile de disponibilizare sunt în derulare.

Emil Boc a spus, într-o conferinţă de presă, că în acest an, prin actele aprobate de guvern, un număr de 88.067 de posturi au fost disponibilizate. Potrivit premierului, 14.462 reprezintă posturi vacante, iar 73.605 erau posturi ocupate.

"Pentru toate aceste disponibilizări există acte normative, iar în unele situaţii procedurile sunt în derulare. Rezultatele muncii noastre de acum se vor vedea în 2011 şi 2012. E un bilanţ de etapă, suntem în grafic, dar procesul continuă. În fiecare domeniu de activitate vor rămâne atâţia oameni cât va fi nevoie", a afirmat premierul.

Emil Boc a mai spus că a făcut apel ca restructurările să se facă pe bază de competenţă.

"Aceasta este cheia procesului de restructurare, şi anume rămânerea la slujbă a celor competenţi, iar ceilalţi să-şi găsească alt loc de muncă", a declarat premierul.

Emil Boc a spus că angajaţii disponibilizaţi au posibilitatea să se recalifice profesional sau să-şi găsească o slujbă din cele 10.000 de locuri de muncă vacante existente la nivel naţional.

Potrivit acestuia, Guvernul va sprijini mediul privat pentru a putea absorbi forţa de muncă disponibilizată din sistemul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici