Boc: Nu vor exista promisiuni de majorări salariale fără o creştere economică de 3,5% anul viitor

Majorarea salariilor pentru bugetari anul viitor va depinde strict de resursele bugetare şi nu vor fi lansate promisiuni în acest sens dacă nu există perspectiva unei creşteri economice de 3,5%, a declarat, luni seara, premierul Emil Boc.

227 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu vor exista promisiuni de majorări salariale fără o creştere economică de 3,5% anul viitor

Boc: Nu vor exista promisiuni de majorări salariale fără o creştere economică de 3,5% anul viitor (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a precizat că, în luna octombrie, împreună cu experţii Comisiei Europene va fi realizată prognoza pe baza căreia vor fi stabilite proiecţiile bugetare pentru anul viitor, inclusiv din punct de vedere salarial.

"Dacă vom avea perspectivele respectării indicatorilor macroeconomici, aşa cum sunt astăzi, de 3,5% creştere economică în 2012, putem discuta de o perspectivă mai optimistă la Legea salarizării. Dacă aceste lucruri însă nu se vor confirma, nu vom avea lucruri noi, dar nu se va pune problema diminuării drepturilor existente. Ne vom întinde atât cât ne este şi ne permite plapuma", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Întrebat dacă această situaţie denotă că nu există în prezent nicio promisiune de mărire salarială necondiţionată, şeful Guvernului a arătat că fără acoperire bugetară în creştere economică nu vor fi făcute promisiuni, chiar dacă anul viitor este unul electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici