Boc: Şoseaua de centură a Iaşiului va fi gata în mai 2012

Şoseaua de centură a municipiului Iaşi, la care lucrările au început în 2008, va fi finalizată în mai 2012, a declarat, duminică, premierul Emil Boc, care a inspectat stadiul lucrărilor, el afirmând că pentru Guvern finalizarea acestei şosele este o prioritate majoră.

819 afișări
Imaginea articolului Boc: Şoseaua de centură a Iaşiului va fi gata în mai 2012

Boc: Şoseaua de centură a Iaşiului va fi gata în mai 2012 (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Arhiva Mediafax Foto)

"Cei 14 kilometri ai centurii vor fi terminaţi cel mai târziu în mai 2012. Cinci kilometri au fost finalizaţi deja, iar restul vor fi executaţi anul acesta şi anul viitor. Astfel Iaşiul va scăpa de traficul greu din municipiu", a declarat premierul.

El a spus că lucrările la şoseaua de centură sunt în grafic şi că dacă totul decurge normal acestea se pot termina chiar mai repede de mai 2012.

Boc a mai afirmat că anul acesta şi anul viitor vor fi finalizate şoselele de centură de la Constanţa, Cluj-Napoca, Suceava şi Arad, urmând să fie începute şi lucrările la centura Bacăului.

Emil Boc a vizitat şoseaua de centură a Iaşiului în cursul dumineţii de duminică, după care va participa la alegerile care vor avea loc în filiala judeţeană a PDL.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Iaşi au fost începute în 2008, investiţia fiind de aproximativ 52 de milioane de euro. Lucrările sunt executate de firma Vega 93 SRL Galaţi şi au întârziat din cauza procedurii greoaie a exproprierilor, oamenii din zonă împotrivindu-se cedării terenurilor.

Şoseaua de centură a Iaşiului are în total 24 de kilometri, iar într-o primă etapă vor fi finalizaţi 14 kilometri, şoseaua legând drumul european E 583 de drumul judeţean Iaşi-Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici