Boc: Sper ca accidentul de la Maternitatea Giuleşti să reprezinte o lecţie pentru autorităţile locale

Premierul Emil Boc şi-a manifestat, sâmbătă, la Lugoj, speranţa că accidentul de la Maternitatea Giuleşti va reprezenta o lecţie şi pentru autorităţile locale care au preluat spitale.

38 afișări
Imaginea articolului Boc: Sper ca accidentul de la Maternitatea Giuleşti să reprezinte o lecţie pentru autorităţile locale

Boc: Sper ca accidentul de la Maternitatea Giuleşti să reprezinte o lecţie pentru autorităţile locale (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Întrebat, la Lugoj, despre accidentul de la Maternitatea Giuleşti, premierul a declarat că ancheta procurorilor va fi cea relevantă pentru autorităţile statului şi că trebuie aplicate prevederile şi rigorile legii, indiferent despre cine este vorba.

În acelaşi timp, Boc şi-a manifestat speranţa că accidentul de la maternitate va reprezenta "o lecţie" şi pentru autorităţile locale care au preluat spitalele. Premierul a spus că administraţiile locale au dreptul de a numi conducerile unităţilor sanitare, dar în acelaşi timp au şi responsabilităţi şi trebuie şi să asigure structura elementară de funcţionare.

Premierul a spus că sunt în desfăşurare anchete legate de dotările din spitale, ceea ce speră să reprezinte "şi un semn de responsabilitate pentru autorităţile care au spitale în administrare".

Întrebat, în acest context, despre deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Emil Boc a declarat că în luna septembrie se va face o analiză cu privire la posturile care pot fi deblocate şi la numărul acestora, menţionând că este vorba şi despre posturi din justiţie, administraţie şi învăţământ superior.

"Vom încerca să putem aproba posturi suplimentare", a spus Emil Boc.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de la Parchetul Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti de către Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici