Bogdan Roman, fiul primarului din Deta, a fost prins. Avocatul spune că acesta s-a predat

Bogdan Roman, fiul primarului din Deta, dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră în urma altercaţiei produse sâmbătă noapte pe o terasă din oraş, în urma căreia trei tineri au ajuns la spital, a fost prins, vineri seară, la Timişoara, afirmă reprezentanţi ai IGPR.

1581 afișări
Imaginea articolului Bogdan Roman, fiul primarului din Deta, a fost prins. Avocatul spune că acesta s-a predat

Poliţie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

► După audierea lui Bogdan Roman la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, avocata acestuia a declarat că tânărul, în vârstă de 32 de ani, s-a predat poliţiştilor, înainte de a face acest lucru el sunându-şi apărătorul şi spunându-i să se prezinte la sediul Poliţiei.

"Bogdan Roman s-a predat. Există şi un proces-verbal în acest sens. Am fost contactată telefonic de el înainte de a se preda. Ca urmare a acestui telefon, m-am prezentat la Poliţie", a spus Camelia Ţăranu.

Ea a prezentat şi procesul-verbal întocmit de anchetatori, în care se menţionează: "Am fost solicitaţi de către urmăritul naţional Roman Bogdan-Daniel (...) să ne prezentăm în Timişoara într-o locaţie din zona Pieţei Unirii întrucât doreşte să se predea, comunicându-ne adresa unde se află, motiv pentru care ne-am deplasat la acea adresă, unde sus-numitul a fost identificat şi reţinut. Urmăritul urmează să fie prezentat la Judecătoria Deta pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă".

► Bogdan Roman a fost audiat de către procurorul de caz, la sediul Poliţiei Judeţene Timiş, iar în jurul orei 22.15 Roman a ieşit din curtea instituţiei, într-o dubă a Poliţiei, find dus la Judecătoria Deta pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele său în lipsă.

Fiul primarului din Deta nu s-a opus reţinerii în momentul în care a fost prins, au precizat reprezentanţii IPJ Timiş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, Bogdan Roman a fost prins în zona Pieţei Unirii din centrul Timişoarei, în urma unei sesizări primite la Poliţie, prin care s-a semnalat prezenţa lui în zonă.

Mezdrea a spus că fiul cel mare al primarului din Deta "s-a pus la dispoziţia organelor de anchetă" şi a fost dus la sediul IPJ Timiş, pentru audieri,.

Conform sursei citate, Bogdan Roman a fost capturat în urma unei operaţiuni la care au participat ofiţeri din cadrul DGIPI, Direcţiei de operaţiuni speciale, sub coordonarea şefului IGPR, Liviu Popa.

Bogdan Roman urmează să fie dus la instanţă pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele său în lipsă.

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost căutat de poliţişti, el fiind dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră în urma altercaţiei produse sâmbătă noapte pe o terasă din oraş, în urma căreia trei tineri au ajuns la spital.

Maşina lui Bogdan Roman a fost descoperită, marţi, în spatele blocului din Timişoara unde locuieşte prietena acestuia, fiind ridicată şi supusă unei expertize criminalistice. În maşina lui Bogdan Roman au fost găsite o bară metalică, o jachetă şi mai multe pete de sânge, pe scaunul din dreapta şoferului. Maşina, cu numere de Bucureşti, avea parbrizul spart, ceea ce ar confirma declaraţiile lui Călin Roman date în faţa magistraţilor din Deta, potrivit cărora la plecarea spre Timişoara maşina în care se afla împreună cu fratele său a fost atacată de prietenii şi rudele părţilor vătămate.

Alături de Bogdan Roman, în acest caz sunt cercetaţi şi Călin Roman, celălalt fiu al primarului din Deta, şi alte trei persoane. De altfel, luni seară, Judecătoria Deta a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Călin Roman şi a lui Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, în timp ce pe numele lui Bogdan Roman s-a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile, el fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

În urma acestui scandal, ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş. Acolo, Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie, în timp ce Liviu Popa preciza că va continua totuşi cercetarea prealabilă a acestuia. Pe de altă parte, miercuri, Viorel Goloşie a ajuns la spitalul din Deta după ce i s-a făcut rău, el fiind cunoscut cu afecţiuni, între care hipertensiune arterială şi boală coronariană. Tot miercuri, şeful Poliţiei Române a anunţat că Goloşie şi-a depus raportul de pensionare.

IGPR a anunţat, vineri, că evaluarea făcută de specialiştii Direcţiei Control Intern din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) la Poliţia Deta, legată de scandalul în care au fost implicaţi fiii primarului, s-a încheiat, urmând ca rezultatele să fie prezentate la 1 august.

Echipa de control a verificat modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul produs în noaptea sâmbătă spre duminică, precum şi activitatea desfăşurată în primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similară a anului 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici