Braşov: 12 copii participanţi la un campionat de fotbal, transportaţi la spital după ce s-au simţit rău

Un grup de 12 copii cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, care participau la un campionat de fotbal pentru juniori în Braşov, au ajuns, marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase, după ce au acuzat stări de ameţeală, greţuri şi vărsături.

147 afișări
Imaginea articolului Braşov: 12 copii participanţi la un campionat de fotbal, transportaţi la spital după ce s-au simţit rău

Braşov: 12 copii participanţi la un campionat de fotbal, la spital după ce s-au simţit rău (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit reprezentantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Marian Terciu, iniţial, s-a cerut ajutorul medicilor prin Serviciul 112 în jurul orei 11:00 pentru doi copii care se simţeau rău.

Ulterior, organizatorii campionatului de fotbal pentru juniori au cerut ajutor pentru alţi zece copii cu vârste între 12 şi 14 ani.

"Au fost trimise mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD care au preluat copiii şi i-au transportat la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov cu posibilă toxiinfecţie alimentară. Copiii acuzau stări de ameţeală, dureri de burtă şi vărsături", a declarat Terciu corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Felicia Constandiş, copiii au primit îngrijiri medicale, se simt bine şi ar putea fi externaţi în cursul acestei zile. De asemenea, Oficiul judeţean pentru protecţia consumatorului a deschis o anchetă la locul de cazare al copiilor, însă din primele verificări se pare că produsele consumate de copii nu erau alterate.

Organizatorul campionatului sportiv, Ciprian Jurubescu, a spus că medicii de pe Ambulanţă i-au comunicat că nu ar fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară, ci copiii s-ar fi simţit rău din cauza căldurii şi a deshidratării.

La campionatul de fotbal pentru copii participă circa 2.500 de copii din mai multe judeţe ale ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici