Trafic feroviar OPRIT în Ialomiţa, după ce un tren de marfă a lovit un TIR. UPDATE: Circulaţia, reluată pe un singur fir

Traficul feroviar este oprit în judeţul Ialomiţa, după ce un tren de marfă a lovit un TIR. Locomotiva a deraiat, iar încărcătura TIR-ului (uree, potasiu şi fosfor) a fost împrăştiată.

571 afișări
Imaginea articolului Trafic feroviar OPRIT în Ialomiţa, după ce un tren de marfă a lovit un TIR. UPDATE: Circulaţia, reluată pe un singur fir

Trafic feroviar OPRIT în Ialomiţa, după ce un tren de marfă a lovit un TIR

UPDATE Traficul feroviar în Ialomiţa,oprit după ce un tren de marfă a lovit un TIR, reluat pe un fir

Traficul feroviar oprit între staţiile Feteşti şi Movila din judeţul Ialomiţa, după ce un tren de marfă a lovit un TIR, a fost reluat pe un fir.

Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA, a anunţat că marţi seara s-a reluat circulaţia feroviară între staţiile Feteşti şi Movila, pe firul I.

Echipele de intervenţie feroviare intervin în continuare pentru remedierea deranjamentelor tehnice şi pe firul II.

Traficul feroviar a fost oprit între staţiile Feteşti şi Movila din judeţul Ialomiţa, după ce un tren de marfă a lovit un TIR. Locomotiva a deraiat, iar încărcătura TIR-ului -uree, potasiu şi fosfor - a fost împrăştiată.

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomiţa, accidentul feroviar s-a produs la ieşirea din Feteşti spre Movila, unde un tren de marfă a lovit un TIR.

Şoferului TIR-ului, mecanicul de tren şi ajutorul acestuia au primit asistenţă medicală la faţa locului.

„Locomotiva a deraiat, încărcătura TIR-ului (uree, potasiu şi fosfor) a fost împrăştiată, iar circulaţia pe calea ferată este oprită”, au spus reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomiţa.

Echipele de intervenţie scot TIR-ul de pe calea ferată şi asigură măsurile de prevenire a incendiilor.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că traficul feroviar este închis între staţiile Feteşti şi Movila din cauza accidentului.

”La trecerea la nivel cu calea ferată de la km 84+760, semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei, un tren privat de marfă a lovit un TIR al cărui şofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să respecte semnificaţia rutieră de la trecerea la nivel. În urma impactului nu au rezultat victime, însă locomotiva trenului de marfă a deraiat de un boghiu, iar doi sâlpi de susţinere a liniei de contact au fost avariaţi.

Echipele de intervenţie ale Regionalei CF Constanţa vor acţiona pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei în cel mai scurt timp. Menţionăm faptul că până în jurul orei 18.30 niciun tren de călători nu este programat să tranziteze zona respectivă”, a arătat purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici