Bucureştenii vor avea de azi căldură în apartamente, pe timpul nopţii

Bucureştenii vor avea căldură în apartamente începând de marţi, însă doar pe timpul nopţii, în urma temperaturilor scăzute din ultimele zile, RADET anunţând că furnizarea căldurii şi în cursul zilei se va face în funcţie de evoluţia vremii.

47 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii vor avea de azi căldură în apartamente, pe timpul nopţii

Bucureştenii vor avea de azi căldură în apartamente, pe timpul nopţii (Imagine: Vali Badoi/Mediafax Foto)

"Având în vedere scăderea accentuată a temperaturilor exterioare şi prognozele meteorologice privind Municipiul Bucureşti, RADET Bucureşti anunţă iniţierea probelor la cald în sistemul centralizat de încălzire începând cu noaptea de 5 octombrie, ora 22.00", se arată într-un comunicat al regiei.

Reprezentanţii RADET au precizat că probele de încălzire vor fi executate, într-o primă etapă, doar pe timp de noapte şi corelat cu temperaturile exterioare. Ulterior, în funcţie de evoluţia vremii, furnizarea căldurii se va face în regim permanent.

"Procedurile de încărcare la cald a instalaţiilor se vor desfăşura concomitent în toate sectoarele din Capitală, excepţie făcând zonele izolate (punctuale) în care acest lucru nu este posibil din motive obiective, precum lucrări de modernizare aflate în desfăşurare, lucrări nefinalizate la nivel de imobile, avarii în instalaţiile interioare ale blocurilor, dificultăţi tehnice neprevăzute specifice începutului de sezon de încălzire etc", se mai arată în comunicatul citat.

Asociaţiile de proprietari trebuie să se asigure că vanele contoarelor de energie termică aflate în subsolul imobilelor sunt deschise.

"Acolo unde locatarii/proprietarii de apartamente nu doresc începerea furnizării de agent termic pentru încălzire, aceştia pot face reglajele necesare la nivel de apartament acţionând aparatele individuale de reglare şi de măsurare a consumului sau, prin hotărăre la nivel de asociaţie de proprietari, pot sista furnizarea căldurii din vana contorului de la baza scării/blocului", au precizat reprezentanţii RADET.

La creşe, grădiniţe şi spitale ar putea fi furnizată căldură în regim permanent dacă depun o solicitare în acest sens.

Articolul 117 din Hotărârea nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice prevede că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus zece grade sau mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici