BUCUREŞTI: Toleranţă zero a poliţiştilor faţă de şoferii care nu acordă prioritate pietonilor

Brigada Rutieră Bucureşti anunţă că, începând de marţi până pe 16 septembrie, va manifesta toleranţă zero pentru conducătorii de vehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversare prin locurile special amenajate şi semnalizate.

1671 afișări
Imaginea articolului BUCUREŞTI: Toleranţă zero a poliţiştilor faţă de şoferii care nu acordă prioritate pietonilor

Toleranţă "zero" a poliţiştilor bucureşteni faţă de şoferii care nu acordă prioritate pietonilor (Imagine: Laszlo Mihaly/ Mediafax Foto)

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului, se sancţionează conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2002, cu 4-5 puncte amendă (280-350 de lei) şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care comit această abatere, poliţiştii rutieri vor acţiona în trafic, folosind pentru filmare şi aparatura tehnică montată pe echipajele din dotare.

"A doua cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Bucureşti este neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi în traversarea drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate", precizează Poliţia Capitalei.

Permanent, în această perioadă, sunt desfăşurate acţiuni de impunere a legii, pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile nerespectării acestei prevederi legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici