Bucureştiul va avea în curând un sistem solar de iluminat

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, duminică, faptul că în curând va fi dat în folosinţă un sistem solar de iluminat în Bucureşti, care va reduce costurile cu 30 la sută, prima zonă fiind strada Matei Basarab.

1790 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul va avea în curând un sistem solar de iluminat

Bucureştiul va avea în curând un sistem solar de iluminat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oprescu a precizat că a fost necesară o amenajare pentru sistemul de iluminat nou, care constă în înlocuirea becurilor cu lămpi solare, ceea ce va reduce costurile de cheltuieli şi de consum cu 30 la sută.

Pentru un cartier cu mai multe parcuri sau zone de agrement, costul pentru introducerea acestui nou sistem este în medie de aproximativ 2,5 - 2,7 milioane de lei, a spus Oprescu, prezent, duminică, la darea în folosinţă a unei străzi care va permite descongestionarea zonei Răzoare-Drumul Taberii, unde vor începe curând lucrările pentru o noua linie de metrou.

Primarul Sorin Oprescu i-a mulţumit ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pentru avizul favorabil pe care l-a emis şi care a permis inaugurarea străzii, pe care se aflau depozite ale Armatei, şi care dă în ieşirea Drmului Sării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici