Bugetele Academiei, ANI, SRI, SPP şi STS, avizate în Comisiile de Buget

Comisiile parlamentare de Buget au avizat, vineri, fără modificări, bugetele ANI, SRI, SPP, STS şi al Academiei Române.

308 afișări
Imaginea articolului Bugetele Academiei, ANI, SRI, SPP şi STS, avizate în Comisiile de Buget

Bugetele Academiei, ANI, SRI, SPP şi STS, avizate în Comisiile de Buget (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Bugetul SRI este în sumă de 1,1 miliarde de lei, adjunctul directorului SRI, generalul Ion George Viorel Voinescu arătând că în acest buget Serviciul poate să-şi desfăşoare misiunile potrivit legii şi că va solicita la rectificare "anumite fonduri specifice Serviciului".

Bugetul SPP este în sumă de 131 milioane lei, generalul SPP Ion Costea arătând că acest buget va asigura protecţia demnitarilor români şi străini prezenţi în România, va duce la creşterea performanţelor şi profesionalismului personalului, va asigura mentenanţa echipamentulu şi plata soldelor şi drepturilor băneşti, precum şi misiunile în ţară şi străinătate.

El a mai spus că, totuşi, acest buget afectează construcţia noului sediu şi că speră să obţină fonduri la rectificare.

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a precizat că susţine bugetul ANI pe 2014 în sumă de 19 milioane de lei care va asigura funcţionalităţile necesare.

Reprezentantul Academiei Române a solicitat suplimentarea bugetului instituţiei cu 15 milioane de lei pentru "a salva clădirea Casa Academiei care va deveni centrul de excelenţă european pentru strategia Dunării".

Parlamentarii nu au acceptat acest amendament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici