Bugetul Apărării, suplimentat cu peste 60 milioane lei pentru noi efective în Afganistan

Bugetul Ministerului Apărării a fost suplimentat de Guvern cu 61,5 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor prevăzute pentru trimestrul II al acestui an în vederea suplimentării efectivelor, pregătirii şi dotării acestora, precum şi reconfigurării contingentului românesc din Afganistan în 2010.

24 afișări
Imaginea articolului Bugetul Apărării, suplimentat cu peste 60 milioane lei pentru noi efective în Afganistan

Bugetul Apărării, suplimentat cu peste 60 milioane lei pentru noi efective în Afganistan (Imagine: MApN)

Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului, conform unei hotărâri aprobate recent de Executiv.

Necesarul de credite, în sumă totală de până la 210,7 milioane lei pentru trimestrele III şi IV ale anului va fi asigurat tot din Fondul de rezervă sau cu ocazia rectificării bugetului de stat pe acest an, se arată în document.

Achiziţiile necesare îndeplinirii misiunilor vor fi efectuate în regim de urgenţă.

Preşedintele Traian Băsescu afirma, în luna aprilie, că i se pare "inadmisibil" ca unele state membre NATO să considere că şi-au încheiat misiunea în Afganistan, arătând că, pentru a-şi asigura securitatea propriilor trupe, având în vedere misiunile pe care le au de îndeplinit, România şi-a dublat în 2009 efectivele faţă de 2008, trecând de la circa 500 de militari la 1.038 de militari, iar pentru 2010 este prevăzută o creştere de 150 de militari.

"În penultima şedinţă CSAT am constatat că datorită misiunilor pe care le îndeplinim, ne punem trupele în insecuritate dacă nu mărim efectivele cu încă 600 de militari. Deci, până în luna septembrie, România va avea în Afganistan 1.800 de militari pentru a-şi putea îndeplini misiunea şi cu maximă securitate pentru trupele dislocate acolo", a spus şeful statului.

El a anunţat aceste cifre în contextul discuţiilor din mai multe state din NATO privind oportunitatea menţinerii prezenţei militare în Afganistan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici