Buzău: Doi bărbaţi au murit iar altul a ajuns la spital, în urma unui accident de muncă

Doi bărbaţi au murit iar altul a ajuns în stare gravă la spital, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui accident de muncă produs pe platforma industrială de la Frasinu, judeţul Buzău, cei trei înecându-se în timp ce curăţau de reziduuri un canal tehnologic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

462 afișări
Imaginea articolului Buzău: Doi bărbaţi au murit iar altul a ajuns la spital, în urma unui accident de muncă

Buzău: Doi bărbaţi au murit iar altul a ajuns la spital, în urma unui accident de muncă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, luni noapte, cei trei muncitori, angajaţi ai unei societăţi care se ocupă cu reciclarea PET-urilor, au primit sarcina de a curăţa de reziduuri un canal tehnologic.

Canalul era plin cu apă şi mâl, astfel că primul muncitor care a intrat să-l curăţe s-a împotmolit. Ulterior, un al doilea angajat a încercat să îşi ajute colegul rămas blocat, iar în final cel de-al treilea muncitor a intrat în canal pentru a-i salva pe ceilalţi doi.

Pentru că muncitorii nu au reuşit să mai iasă la suprafaţă, angajaţii societăţii au sunat la 112, în zonă ajungând un echipaj de la ISU Buzău şi o ambulanţă.

Salvatorii i-au scos pe cei trei din canal, însă doar unul dintre muncitori a supravieţuit, respectiv ultimul intrat în apă, acesta fiind transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Ceilalţi doi muncitori au fost declaraţi decedaţi după ce medicii au încercat câteva zeci de minute să îi resusciteze.

Poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care şi-au pierdut viaţa cei doi bărbaţi.

Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a început o anchetă în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici