Buzău: Şoferul sucevean care a accidentat două surori pe o trecere de pietoni a fost reţinut

Şoferul sucevean care, vineri seară, a accidentat două surori, în judeţul Buzău, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce una dintre adolescente a murit, poliţiştii stabilind, în urma cercetărilor, că fetele traversau şoseaua pe trecerea de pietoni când au fost lovite de TIR.

449 afișări
Imaginea articolului Buzău: Şoferul sucevean care a accidentat două surori pe o trecere de pietoni a fost reţinut

Buzău: Şoferul sucevean care a accidentat două surori pe o trecere de pietoni a fost reţinut

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Buzău, comisar şef Florina Crucianu, şoferul în vârstă de 29 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul urmează să fie prezentat, sâmbătă, Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea arestării preventive.

De asemenea, poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor efectuate vineri seară, după accident, că cele două minore au traversat şoseaua pe marcajul pietonal atunci când au fost acroşate de TIR-ul condus de suceveanul de 29 de ani.

Bărbatul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Două surori de 12 şi 15 ani au fost accidentate, vineri seară, de un TIR pe DN 2 E 85, în localitatea Limpeziş.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă arată cum cele două surori sunt lovite cu partea din spate a TIR-ului, după ce şoferul, care le-ar fi observat târziu, a efectuat o manevră, a ieşit de pe şosea, dar încărcătura autovehicului le-a izbit pe cele două, trântindu-le la pământ.

Potrivit imaginilor, şoferul coboară din maşină şi încearcă să îi acorde ajutor uneia dintre fete, după care se îndepărtează şi solicită ajutoare în timp ce localnicii se adună în jurul celor două surori.

La un moment dat, la locul accidentului a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, dar şi ministrul Tineretului, Nicolae Bănicioiu, care se îndrepta spre Bucureşti dinspre Buzău, unde participase la alegerile din PSD Buzău.

Bănicioiu este observat cum acordă primul ajutor medical mai întâi uneia dintre minore, în timp ce Oprişan, la o distanţă de câţiva metri, cere ajutor prin telefon.

În urma accidentului de vineri seară, fata de 15 ani a murit, în timp ce sora sa a fost transportată în comă la un spital din Bucureşti, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, declara că TIR-ul se deplasa "destul de rapid", iar şoferul a încercat să le evite pe cele două fete, însă le-a lovit cu partea din spate a autovehiculului.

"Veneam dinspre Bucureşti către Buzău, am observat că TIR-ul rula destul de rapid. Am ajuns în Limpeziş, am văzut fetele pe trecerea de pietoni, am redus viteza, şoferul TIR-ului, care venea din spate, le-a văzut târziu şi probabil, având greutate, n-a mai putut să frâneze până în trecere. A încercat să evite imapctul, a efectuat o manevră, TIR-ul a ieşit de pe şosea, dar le-a lovit pe cele două fete cu partea din spate", afirma, vineri, pentru MEDIAFAX Marian Oprişan.

El mai spunea că imediat după producerea accidentului la faţa locului a ajuns şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care circula dinspre Buzău spre Bucureşti, el participând la alegerile pentru desemnarea preşedintelui PSD Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici