Se întâmplă în Europa: Câini împuşcaţi în cap, după ce au fost scoşi din circuitul curselor la pariuri

  • 6.000 de ogari socotiţi „inutili” pentru curse de câini sunt ucişi anual în Irlanda.
  • Legislaţia s-a înăsprit, iar împuşcarea unui ogar a devenit o crimă în această ţară.
  • Orice individ care ucide un ogar este tras la răspundere pentru o astfel de infracţiune şi este pedepsit cu amendă de până la 5.000 de euro sau 6 luni de închisoare.
9431 afișări
Imaginea articolului Se întâmplă în Europa: Câini împuşcaţi în cap, după ce au fost scoşi din circuitul curselor la pariuri

Câini împuşcaţi în cap, după ce au fost scoşi din circuitul curselor la pariuri

În Irlanda, în fiecare an, se estimează că aproximativ 6.000 de câini ogar sunt ucişi, mulţi dintre ei doar pentru că nu sunt consideraţi potriviţi să participe la cursele de câini care generează o cifră de afaceri importantă în industria pariurilor şi a jocurilor de noroc.

Pentru a face acest lucru, mulţi dintre proprietari nu recurg la eutanasiere, care costă aproximativ 80 de euro la un medic veterinar, ci se adresează oamenilor obişnuiţi, adesea muncitori în abatoare, care, în schimbul a 10-35 euro, ucid animalul cu o împuşcătură în cap. O metodă crudă, dar foarte economică pentru cei care văd în animalul cu patru picioare o sursă de profit.

În Irlanda este vizată interzicerea definitivă a cursele de ogari, recunoscută ca o industrie crudă, incompatibilă cu bunăstarea câinilor şi anacronică, care se bazează pe fonduri publice uriaşe, dăunătoare atât pentru câini, cât şi pentru societatea civilă, deoarece se bazează pe jocurile de noroc care distrug vieţile indivizilor şi a unor familii întregi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici