Câmpeanu: Priorităţile la Muncă sunt restituirea celor 15% la salarii şi a sumelor oprite pensionarilor

Mariana Câmpeanu, propusă pentru Ministerul Muncii, declarat, miercuri, că priorităţile sale sunt respectarea legii şi o cheltuire transparentă şi corectă a banului public, primele măsuri fiind de reparare, în sensul restituirii celor 15% la salariu bugetarilor şi a sumelor oprite pensionarilor.

373 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Priorităţile la Muncă sunt restituirea celor 15% la salarii şi a sumelor oprite pensionarilor

Câmpeanu: Priorităţile la Muncă sunt restituirea celor 15% la salarii şi a sumelor oprite pensionarilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere, al Ministerului Muncii, doresc ca în această scurtă perioadă două lucruri să reparăm: să restituim cei 15% personalului bugetar, o măsură abuzivă şi care trebuia reparată de mult şi pensionarii să primească sumele oprite pentru asigurările sociale în mod abuziv", a spus Câmpeanu.

Ea a arătat că trebuie ca Guvernul să fie validat de Parlament, iar mai apoi va avea loc o întâlnire a fiecărui ministru desemnat cu cel aflat încă în funcţie, pentru a vedea "care este situaţia fiecărui minister".

Ministrul desemnat a mai spus că a avut o propunere către vechiul Guvern, privind restituirea contribuţiei de asigurări sociale până la sfârşitul anului, în tranşe egale, prin diminuarea sumelor către Casa de Asigurări de Sănătate.

"Trebuie să vedem cât reprezintă suma pe care urmează să o dăm, dacă acoperă sau nu şi să stabilim dacă această restituire se face aşa cum am propus sau găsim o soluţie mai bună. Dacă vom găsi acei bani cu care se laudă acum vechiul guvern, cinci miliarde de euro, nu ştiu unde sunt ascunse, o să reanalizăm problema şi o să o comunicăm", a mai declarat Mariana Câmpeanu.

Ministrul propus la Muncă a arătat că dacă nu vor fi găsişi acei bani, "ne aşteaptă o rectificare bugetară pentru restituirea salariilor şi căutarea surselor pentru restituirea sumelor de la asigurările de sănătate". "Ceea ce vă pot confirma este că o vom face", a adăugat Câmpeanu.

Ea a mai spus că trebuie gestionaţi corect banii Ministerului Muncii, astfel încât să se asigure cât mai mult sprijin persoanelor defavorizate din România, în această perioadă de criză şi a vorbit şi despre gestionarea corectă a ratei şomajului, în aşa fel încât să nu mai crească.

"Dacă în aceste şase luni e greu să creezi locuri de muncă pe un buget construit de alţii, cel puţin să stopăm declinul şi să stopăm creşterea somajului", a a mai spus Câmpeanu.

Despre revenirea la indemnizaţiile pentru mame la 85% din salariu, pentru doi ani, Mariana Câmpeanu a spus că aceste măsuri au fost prinse în programul de guvernare al USL. "Trebuie să fie în atenţia construirii noului buget, pentru că aceste măsuri pe care le-au afişat vechii guvernanţi nu sunt prinse în bugetul pe care ei l-au construit", a declarat Câmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici