Când vine iarna în România. Ce spune directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie

Primele ninsori sunt preconizate de la 1 noiembrie, la munte, iar după 20 noiembrie se vor extinde la nivelul întregii ţări, a spus luni, în videoconferinţa de la MAI, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

44080 afișări
Imaginea articolului Când vine iarna în România. Ce spune directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie

Când vine iarna în România. Ce spune directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Ion Sandu a precizat că dacă în decembrie va fi mai frig, în lunile ianuarie şi februarie temperaturile vor fi apropiate de norme. El a adăugat că în luna ianuarie temperatura medie va fi în jurul valorii de minus trei grade.

Directorul ANM a avertizat însă că există şi posibilitatea ca în ianuarie şi februarie să existe o săptămână sau 10 zile când temperaturile să scadă şi până la minus 15 grade sau minus 20 de grade.

Ion Sandu a ţinut să precizeze că nu trebuie să ne aşteptăm la o iarnă ieşită din comun, ci la temperaturi medii de aproximativ minus 10 grade Celsius.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici